My top 5 art places in Sofia

Здравейте!

Случвало ли ви се е да отидете на заведение и да се почувствате у дома си? За 5 такива местенца смятам да ви споделя в днешния пост. Освен вкусна храна и напитки, в изброените, може да се насладите и на невероятна атмосфера.
Адрес: ул. Гладстон 2

Любимото ми място за чаша чай. Имат невероятно разнообразие от различни видове чай, домашни сокове и веган изкушения. Заведението има два етажа. На втория етаж може да пиете "кафе по турски" или иначе казано да седнете на земята, върху удобни възглавнички и барбарони и да се насладите на чая си в приятна атмосфера. Каквото и да кажа за мястото ще е малко, просто трябва да бъде посетено.

Повече снимки може да разгледате тук.

2. Bar UP
Адресул. Неофит Рилски 55
Безспорно най-добрата домашна лимонада е тук. Заведението е малко, но невероятно уютно. Намира се на удобно място в самия център на София.  След хубавата лимонада, най-много ми харесва обстановката. Заведението често служи и за изложбена зала на млади талантливи творци. Не знам защо, но фейсбук страницата на бара вече не е активна, надявам се не са го затворили. Ако някой има информация, ще се радвам да я сподели с мен.


Адрес: бул. "Витоша" 37

Да пиеш кафе, обграден от книги. Какво по-хубаво за един любител на четенето! Ако трябва да избирам заведение на Витошка, то определено ще е това място. През лятото може да се настаните и навън. Ако и вие като мен се чувствате добре, когато около вас има много книги, то определено ще ви е уютно в кафето на книжарница Greenwich. 

Адресул. Солунска 65
Попаднах на мястото съвсем случайно, но останах очарована. В менюто се предлагат както храна, така и напитки. Сандвичите са уникално вкусни и поднесени със стил. Най-много ми допадна интериорът. Няма нещо, което да не намирам за страхотно в това заведение. Ако искате да изпиете чаша вино или кафе с приятели в тиха и уютна обстановка, това е мястото.

Адрес: бул. "Васил Левски" 57
Чудесно място за любителите на фотографията и не само. И тук може да намерите голямо разнообразие от различни видове чай, домашно приготвени напитки и сладкиши. Докато пиете кафето си може да разгледате и фотографиите, които са неизменна част от интериора. Мястото е чудесно за бизнес срещи. Ако си търсите заведение, където да пишете или четете на спокойствие, Фотосинтезис ще ви хареса.

Кое е вашето любимо заведение? 

Можете да ме последвате на следните места:

Коментари

  1. Здравей! Постът ти е много хубав, на мен също Веда ми е любимо място в София! Не съм посещавала все още Bar Up, така че благодаря за инфото :) Много интересен блог!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Благодаря за хубавите думи :) За съжаление Bar Up изглежда наистина е затворен :( Трябва да проверя в най-скоро време, но ако наистина е така ще е голяма загуба!

      Изтриване
  2. Greenwich bookstore cafe и Photosynthesis много ми допаднаха. Като идвам в София трябва да ме заведеш там. Пък аз ще те заведа в едно подобно кафене тук, стига да се наканиш да дойдеш :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар