Абонаментни кутии в България ||| Subscription boxes in Bulgaria

Здравейте, приятели!

Поръчвам си абонаментни кутии от доста време, а напоследък се появиха и доста опции, затова реших, че е крайно време да Ви споделя по-систематизирано за опита си с тях и списък на всички възможни подобни кутии, на които съм попадала. Ще се радвам да допълните списъка ако сте поръчвали или чували за друга кутия.
В последните години, абонаментните кутии натрупаха популярност и се появяват все повече и повече такива. Затова и реших, че е крайно време някой да обобщи и изброй всички или поне повечето. Ако за първи път чувате за такива, тяхната идея е всеки месец да получавате кутия, продуктите в която, да са изненада. 

Аз съм си поръчвала само бюти кутии, но на пазара има огромен избор за всеки вкус - кутии за деца, кутии с книги, кутии със здравословна храна и др.

Кутии за красота

Pinks Beauty Box (beautybox.pinks.bg)
Съдържание: козметика - бяла и декоративна
Цена: 22,90 лева
Доставка: Безплатна


Дълго време си поръчвах тази кутия, макар да започнах в момент, когато вече сериозно бяха понижили качеството. Имаше много добри кутии с продукти, които и до днес използвам с голямо удоволствие.Имаше обаче и доста разочарования. Постове с разопаковане на тази кутия има тук, а видеа тук. Можете да се абонирате за 1, 3, 6 или 12 месеца, като с всяка кутия получавате между 7 и 12 продукта в семпъл, мини размер или размер за пътуване. Кутията излиза всеки месец, с изключение на изданията за юли-август и декември-януари, когато получавате по 1 кутия и за двата месеца. Цената на Pinks Beauty Box беше 15 лева, когато започнах да я поръчвам, но през миналата година я вдигнаха на 22,90 лева. Определено спря да "изплаща" стойността си и спрях да си я поръчвам.

Good Box (www.goodbox.bg)
Съдържание: био продукти - храна, напитки, козметика
Цена: 19,90 лева
Доставка: 2,99 лева

Това е може би любимата ми кутия от тези, които съм пробвала. Съдържа био и натурални продукти. Съдържанието е пълна изненада, като преди от екипа разкриваха по един продукт от кутията, а от скоро разкриват само марка. Публикации с разопаковане и ревюта на част от продуктите, можете да видите тук. Видеа с разопаковане пък има тук. Цената на кутията при едномесечен абонамент е 19,90 + 2,99 доставка, при абонамент за 3 или 6 месеца има отстъпка от цената. Кутията напълно си оправдава цената, тъй като общата стойност на съдържанието винаги надхвърля единичната цена на кутията. Любимо ми е Beauty изданието. Спрях да я поръчвам, защото се затрупах с продукти, а и исках да пробвам други кутии.

My Full Box (www.myfullbox.com)
Съдържание: козметика - бяла и декоративна
Цена: 29,00 лева
Доставка: 4,00 лева до адрес с куриерска фирма Спиди

Гледам тази кутия от доста време и реших да я поръчам. Цената е малко висока, сравнена с предишните две - излиза около 33,00 лева с доставката. Разопаковане на кутията за януари можете да видите тук. Продуктите вътре са на малко известни марки, които не се или трудно се намират в България. Това определено е плюс. Не съм сигурна дали бих направила повторна поръчка, но ако обявят марка, която предизвиква интерес, най-вероятно бих го направила.

LipBalm (www.lipbalm.bg)
Съдържание: козметика - бяла и декоративна
Цена: всеки месец цената на кутията е различна, в зависимост от съдържанието
Доставка: С куриерска фирма Спиди, не е посочена цена за доставка

Тази кутия също е интересна за мен, макар обикновено да съдържа малко на брой продукти, повечето известни. Отново марките са малко познати и такива, които не можете или трудно се намират в България. Сайтът предлага и корейска козметика, затова доста често можете да намерите и такива продукти в кутиите им. Не съм сигурна дали бих поръчала, но Ви препоръчвам да хвърлите един поглед, ако си търсите изцяло бюти кутия.

Pick N Dazzle (www.pickndazzle.com)
Съдържание: козметика - бяла и декоративна
Цена: 35,00-100,00 лева (икономична, изискана, луксозна кутия)
Доставка: Безплатна

Чета доста положителни отзиви за тази кутия. Кутията се предлага в 3 разновидности - икономична, изискана и луксозна. В зависимост от опцията, която изберете ще получите съответно продукти на марки, които са от икономичния или високия клас. Преди поръчката попълвате бюти профил, с който се съобразяват създателите при окомплектоване на кутиите. Тук всяка кутия е различна и персонализирана, спрямо профила Ви. Марките са отново вносни и непознати за нашия пазар. Определено интересна кутия, която обаче не бих поръчала, защото дори икономичната кутия е над психологическата граница на средствата, които мога да отделя за нещо подобно.


Здравонамент (www.zdravevino.bg/zdravonament)
Съдържание: био продукти - храна, напитки, козметика
Цена: 23,95-39,95 лева
Доставка: С куриерска фирма Спиди, не е посочена цена за доставка

Идеята на "Здравонамент" много ми допада, още повече ми допада, че се предлагат два варианта - красота и имунитет. Можете да избирате между голяма и малка кутия, като разликата е в броя на продуктите, което определя и по-високата цена на голямата кутия. Тук продуктите не са изненада и можете да ги видите в сайта им преди поръчка. Определено забелязвам интересни продукти като бурканче мед с канела. Следя сайта им, тъй като периодично обновяват съдържанието на кутиите и в момента, когато съдържанието наистина ме грабне бих поръчала.

PureBox (www.purebox.bg)
Съдържание: био продукти - храна, напитки, козметика
Цена: 29,90 - 42,00 лева (малка и голяма кутия)
Доставка: 3,00 лева за София. Извън София до офис на Еконт, по техен ценоразпис.

Случайно разбрах за тази кутия. Изглежда е нова. Предлага се в два варианта - малка и голяма кутия, които се различават по броя продукти. В първата кутия виждам основно хранителни продукти, има и няколко козметични. Доста интересна ми се вижда кутията. Ако се задържи на пазара, бих си поръчала в бъдеще.

YourBox (www.yourbox.bg)
Съдържание: козметика - бяла и декоративна
Цена: 18,00 лева
Доставка: 3,90 лева до адрес или офис на куриерска фирма Рапидо

Истината е, че не знам много за тази кутия, а и доколкото виждам последната кутия, обявена в сайта е за месец ноември. Ако знаете нещо повече по въпроса, споделете.

Храна

"Кашон" от harmonica (www.kashonharmonica.bg)
Съдържание: хранителни био продукти
Цена: различна, в зависимост от типа кашон (минимална поръчка 30,00 лева)
Доставка: Безплатна (само за София)

Това не е точно абонамента кутия, а по-скоро възможност да си поръчате кутия с био хранителни продукти, която можете да получавате през определен период от време - само веднъж, всяка седмица, всеки две седмици, всеки месец. Има различни кашони - за офиса, за детски рожден ден, за кухненския шкаф и др. Доста интересна идея и концепция, от която не съм сигурна дали бих се възползвала, защото не знам до каква степен имам нужда от подобно нещо. Много по-лесно ми е веднъж в седмицата да ходя на пазар и да се запася с всичко необходимо, по моя вкус. Ако вие нямате това време или пък искате да опитате нещо ново като продукт, погледнете сайта за повече информация.

Кутии за четене

BOPS (www.bopsbox.com)
Съдържание: книги и аксесоари
Цена: 25,00 лева
Доставка: не е посочено

Проявявам голям интерес към тази кутия, но до момента не съм поръчвала. Съдържа книга и артикули за любители на четенето, имало е страхотни попадения като калъфка за възглавница, ароматна свещ, чаши, книгоразделители, изобщо всичко, което може да направи четенето ви по-приятно. Кутията е създадена от сладурите от "Четат ли двама" и наистина я препоръчвам ако обичате да четете. Имат и лимитирани издания. Поръчките се правят между 15-20 число на месеца. Цената е 25 лева без включена доставка. Единственото, което може да ви притесни в тази кутия е подбора на книгите, но от това, което съм виждала до момента винаги подбират книги, които няма как да не ви харесат, дори на пръв поглед да не са вашия стил. Благодарение на кутията и ревютата на Рали от RoseRed's world Blog научих за няколко много интересни заглавия, които в последствие си закупих.

Gembox (www.gembox.store)
Съдържание: книги, козметика и аксесоари
Цена: 28 лева
Доставка: за сметка на получателя, в зависимост от тарифата на куриерската фирма

Gembox е наистина съкровище, тъй като е комбинация между читателска и бюти кутия. Посветена е на любителите на романтичната литература, така че подбора на книги може да не е по вкуса на всеки. Подобно на BOPS, книгите са съвсем нови заглавия, издадени в рамките на последните 45 дни. Съдържа от 2 до 4 артикула. Всеки месец има включена една книга и няколко продукта за красота. Със сигурност ще пробвам тази кутия в бъдеще. Идеята е обещаваща и ако бъде достатъчно добре развита, виждам огромен потенциал. Първата кутия се е появила през юли месец миналата година, съдържанието на кутиите до сега можете да видите тук.

Кутии за мъже и лайфстайл

Beery.bg (www.beery.bg)
Съдържание: бира
Цена: 59,99 лева
Доставка: Безплатна

Кутия пълна с бира! Какво по подходящо за мъжката част. Най-интересното тук е възможността да пробвате бири от цял свят. Във всеки кашон има по 8 различни бири. Цената на месец е 59,99 лева + безплатна доставка. Сайта ви дава възможност да се възползвате от 5 лева отстъпка при първа поръчка, а ако си направите абонамент за 3, 6 или 12 месеца, получавате процент отстъпка от цената. Според мен тази кутия е много интересна идея за подарък за мъже.

Кибрит (www.kibrit.bg)
Съдържание: храна, напитки, козметика, аксесоари, съобразени с месечна тема
Цена: 29,90 лева
Доставка: с фирма Спиди или на посочен адрес между 3 и 6 лв.

Кибрит е съвсем нова, но много интересна лайфстайл кутия, която се предлага "за него" и "за нея". Темата на месец януари за жени беше "детокс", което звучи супер обещаващо, а кутията беше страхотна. Вече си поръчах изданието за февруари и нямам търпение да видя какво ще ми донесе. До момента има само няколко предишни издания, но определено ме заинтригуваха. Наподобява Good Box, но са добавени и други сладки неща, като чаша с "пуловерче" и рецепти за сладки. 

Кутии за деца

COOLтия (www.coolboxbg.com)
Съдържание: забавление - кино, книги, видео и настолни игри, комикси, музика, аксесоари
Цена: 30 или 60 лева, в зависимост от големината на кутията
Доставка: Доставката е за сметка на купувача. Доставка на малка кутия до офис на Еконт излизат около 4 лв., а на голяма кутия около 4.50 лв. Ако доставката е до адрес, тя се оскъпява с около 2 лв. (информация от сайта на COOLтия).

Тази кутия е тематична и всеки месец се определя различна тема, свързана с любими герои от киното и комикс поредици. Кутията е нова, предишни издания от последните три месеца можете да видите тук. В кутията можете да намерите тематични предмети, свързани с темата - чаши, тениски, ключодържатели, портмонета, тефтери, значки. Според мен тази кутия е подходяща и за възрастни, особено ако си падате по комикси, компютърни и игри и подобни. Според мен идеята е много интересна и се надявам да има интерес и да се наложи на пазара. Цената ми се вижда височка, но предметите вътре би трябвало да компенсират стойността й. Аз лично много искам да разбера какво е имало в кутията, посветена на Justice League. Предлагат се два формата на кутията: малка - 30 лв. (съдържа 4 предмета, от които един е тениска) и голяма - 60 лв. (съдържа 6 предмета, от които един е тениска или суичър).

Panda Box (www.pandabox.bg)
Съдържание: DIY проекти за деца
Цена: 34,99 лева (отстъпка при абонамент за 3,6 и 12 месеца)
Доставка: Безплатна

Чудя се къде бяха подобни кутии, когато бях дете! Всяка кутия съдържа материали за 3 направи си сам проекта и допълнителни занимания по темата, която е определена за дадения месец.

Светулка (https://www.facebook.com/Abonamentsvetulka)
Съдържание: книжки и играчки за деца
Цена: 25,00 лева - 29,90 лева (в зависимост от възрастовата група)
Доставка: Не е посочено

Предлагат се няколко кутии в три възрастови групи между 1 и 8 години. Съдържанието е съобразено със съответната група, като може да бъде колекция детски книжки, играчки, "направи си сам проекти" и др.


Кутии за домашни любимци

Happy Box (www.happybox.bg)

Съдържание: играчки, лакомства и аксесоари за домашни любимци (кучета)
Цена: 31,00 лева - 38,00 лева (в зависимост от теглото на любимеца)
Доставка: между 4-7 лева (в зависимост от кг на пратката)

Кутията съдържа лакомства и играчки за домашния ви любимец. Намирам идеята за страхотна. Четирикраките приятели също трябва да се глезят. Предлагат се три размера кутии, в зависимост от големината на домашния любимец.

Yummy Box (
www.yummybox.bg)
Съдържание: играчки, лакомства и аксесоари за домашни любимци
Цена: 29,99 лева - 40,99 лева (в зависимост от теглото на любимеца)
Доставка: До офис между 4-5лв., а до адрес около 7лв

Кутията е подобна на горната, но се предлага във вариант за кучета и котки. Цената на кутията за кучета се определя от теглото на кучето, докато за котета е фиксирана. 

Kote Box (www.facebook.com/kotebox)
Съдържание: играчки, лакомства и аксесоари за домашни любимци (котки)
Цена: 26,00 лева
Доставка: Не е посочено

Кутията е подобна на горните две, но е насочена само към собствениците на котета. Поръчките се правят на лично съобщение в страницата им във фейсбук.

Кутии, които вече не се разпространяват или нямат месечни издания

Biosense Box
Съдържание: био продукти - храна, напитки, козметика

Поръчвах си тази кутия няколко месеца подред - какво съдържаше можете да видите тук. Концепцията беше подобна на Good Box, но цената беше много по-висока, което не отговаряше на продуктите, които получаваш вътре. Въпреки това имаше няколко интересни марки (заздравителя и маслото на SAULES FABRIKA бяха уникални), които се разпространяваха само от онлайн магазина на Biosense, който за съжаление също затвори.

Pretty Box (www.prettyboxbeauty.com)
Съдържание: козметика - бяла и декоративна

Доколкото знам това е първата подобна кутия в България, появила се в не толкова далечната 2013 година. Не съм наясно със старата концепцията, но в момента не предлагат месечни кутии. Имат онлайн магазин, от където можете да си закупите интересни, трудно достъпни в България марки, като NAOBAY и Anatomicals.

Докато търсех информация за този пост, попаднах на няколко "луксозни" абонаменти кутии, които за 60 лева на месец предлагат кутия пълна с продукти на Too Faced, Urban Decay и други марки от високия клас. Не се лъжете от подобни обещания, продуктите със сигурност не са оригинални. 


Това бяха абонаментните кутии, с които аз съм се сблъсквала или намерих докато търсех информация за този пост. Идеята е много интересна и напълно подкрепям подобен тип кутии. Не съм сигурна дали за мен самата е добра идея, защото изискванията ми към козметиката, която ползвам са трудни за задоволяване. Доста често попадам на продукти, които не бих ползвала заради състава, цвета или отношение към марката. Единствената кутия, която не ме е разочаровала е Good Box, но преди да се абонирам отново за нея, бих пробвала някое от другите предложения на пазара като Кибрит и BOPS. 


Споделете ми поръчвате ли си подобни кутии? Знаете ли за кутия, която представлява интерес за Вас, но не е добавена в този пост?



Можете да ме последвате на следните места:

Коментари

  1. Една кутия за феновете на плетенето: https://hobiyarn.com/kutiya-pulna-c-prezhdi

    Иначе търся български аналог на http://scrawlrbox.uk/, ако случайно попаднете на нещо ще се радвам да споделите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за споделянето! <3 Сещам се за хора, които много биха се зарадвали на тази кутия. Ако попадна на още подобни, ще споделя и ще ги добавя към поста.

      Изтриване
  2. знам за една също много хубава бюти кутия bellebox се казва и за 25 лв на месец получаваш доста хубави артикули на известни марки. А и общата цена на продуктите надхвърля 60 лв (което е наистина така). Аз съм си поръчвала, някои кутии са страхотни, други не толкова вълнуващи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чувала съм за нея :) Скоро трябва да обновя поста с нови кутии и ще я добавя. Много ти благодаря за препоръката! Бих си я поръчала след време.

      Изтриване
  3. Здравейте, вижте и тези готини абонаменти за винолюбители: https://seewines.eu/wine-club

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар