#BLOGMAS 5: Gift Ideas for beauty junkies ||| Коледни подаръци за любители на козметиката

Здравейте, приятели!

Имам няколко поста с идеи за подаръци - такива за жени, за мъже и за любимия човек. До момента не съм писала пост специално с идеи за подаръци за любители на козметиката, затова ето го и него, както и по няколко предложения за по-висок клас, и по-бюджетен вариант, за всяка една от идеите.
Надявам се този пост да ви вдъхнови или да ви даде идея какво да купите за Коледа на приятелка, близка роднина, а защо не и за себе си. Аз, както обикновено, не успях да купя всички подаръци през ноември, каквато беше идеята ми. 

Обичам да получавам и да правя подаръци. За мен, най-важен е жеста и времето, отделено да измислиш и опаковаш подарък на човека, за когото е предназначен. Сумата не е важна, може подарък за един лев да е хиляди пъти по-ценен от такъв за 200 лева. 

За всяка от идеите, споделям и няколко предложения, които ми допаднаха тази година, съответно висок, среден и бюджетен клас. 

Комплект четки
Тази година направо съм луднала по четките за грим и невероятните комплекти, които се предлагат на пазара. Ако човекът, на когото ще правите подарък, обича да се гримира, комплект красиви четки, никога не са излишни. Хубавото при този подарък е, че можете да го съобразите с бюджета си. Има комплекти от по 20 лева до далеч по-скъпи. Нямам поглед над наистина скъпите четки за грим, затова ви споделям малко по-висок клас четки, които реално не излизат толкова скъпо, но са на доказал се бранд, от който аз самата съм доволна.
Източник: beautycelekt.com
Цена: 78,00 лева
От къде да купя: онлайн ги има тук, но марката се предлага и на много други места, включително дрогерии Лили

Доста добра идея за подарък, ако разполагате с по-голям бюджет. Комплекта съдържа 5 четки, а като бонус, получавате и руж на марката ZAO, чийто продукти са с изчистен състав. Четките на EcoTools са едни от най-добрите, които имам. Моят комплект е с мини четки, подходящ за пътуване и също беше подарък за Коледа



Източник: beautycelekt.com
Цена: 55,00 лева
От къде да купя: онлайн ги има тук, но марката се предлага и на много други места, включително дрогерии Лили и аптеки Ремедиум

Страхотен подарък за приятелка, която обича да пътува. Комплекта съдържа 3 четки, с които можете да направите цялостен грим на лицето, както и несесер за пътуване или съхранение на четки. 

Източник: douglas.bg

Цена: 39,99 лева
От къде да купя: Онлайн тук или в магазините на Douglas & Beauty Zone в страната

Моят личен фаворит са тези четки на Douglas, които взех за себе си на 50% намаление, и наистина се ядосвам, че не се сетих да купя два комплекта, вторият за подарък. Дори и без намалението, цената е доста добра, а качеството на четките също е страхотно, за цената си. Единственият им проблем е, че са бели.

Източник: dodis.bg
Цена: 21,59 лева
От къде да купя: онлайн тук 

Купих един такъв комплект за подарък, но още съм в дилема, дали да не го запазя за себе си. За съжаление виждам, че не е наличен в сайта на Dodis International, но ще го следя, защото това е страхотен и супер изгоден комплект.

В дрогериите могат да се намерят и още по-изгодни комплекти четки. Виждала съм цени от около 15,00 лева за 3-5 четки, което е страшно изгодно. Стига да потърсите, ще намерите много варианти.

Палитра
Отново много подходящ подарък за човек, обичащ грима. И тук имаме доста голям избор и ценови диапазон за всеки джоб. Тук имам само едно предложение, което влиза в графата бюджетни към средно бюджетни. 

DOUGLAS MINI GLAM PALETTE СЕНКИ ПАЛИТРА
Цена: 25,99 лева
От къде да купя: онлайн тук или в магазините на Douglas & Beauty Zone в страната

Страхотен и доста бюджетен вариант за подарък. Ако разполагате с по-голям бюджет, голямата Douglas Glam Palette също е страхотен избор. Палитрата съдържа разнообразни цветове сенки за очи, както за класически, така и за по-екстравагантен грим. Има също така червила, 6 ружа (два от тях спокойно могат да се използват за контур), 1 малка спирала и аксесоари за грим. 


От най-достъпните варианти, ви препоръчвам палитрите на Essence, който имат страхотно съотношение цена-качество. В дрогерии Лили вече се предлагат Revolution, които също имат страхотни палитри, на супер достъпни цени.

Козметичен комплект
Доста стандартен и леко скучен подарък, но пък всяка година се пускат толкова оригинални комплекти, че винаги можете да избягате от скучния вариант - душ-гел и лосион в козметичен несесер. Много ме впечатли идеята на NIVEA за мъжки комплект в кутия за инструменти. Тук отново имам само едно предложение и то изключително бюджетно.

DOVE COCONUT Крем за ръце 75 мл + душ гел 250 мл + комплект за маникюр
Източник: shop.lillydrogerie.bg
Цена: 8,99 лева
От къде да купя: онлайн тук или в дрогериите и магазините, предлагащи марката

Тази година, този комплект определено ме спечели с всичко - цена, идея, подбор на продукти. От една страна имаме продукти, които няма как да не влязат в употреба, от друга - комплект за маникюр, който дори да не е с най-високо качество, винаги може да послужи при пътуване. Не съм виждала такъв до момента и определено препоръчвам да погледнете.

Разнообразието от комплекти е огромно, затова се разходете из дрогериите и козметичните магазини и със сигурност ще намерите нещо по вкуса си.

Електрически уред за красота
Тук вече говорим за малко по-скъп, но практичен подарък, който ще служи на собственика си дълго време и определено е инвестиция, която си заслужава да направите, ако имате финансова възможност за това. Тук логично, предложенията са по-скоро висок клас, имайки предвид цените на продуктите. 

В тази категория може да влезе всичко - маша за коса, преса, сешоар, а защо не и епилатор. Аз получих епилатор преди 2 Коледи и към момента това е най-употребяваният от мен подарък.

Фотоепилатор BRAUN в комплект с четка за лице
Източник: www.technopolis.bg
Цена: около 1000,00 лева
От къде да купя: във магазините, предлагащи марката или онлайн

Тук сериозно вдигаме нивото с цената, но това наистина е инвестиция в бъдещето. Цената на комплект само с епилатор е около 950 лева, а четката е доста добро допълнение, така че ако ще давате толкова пари, определено препоръчвам да потърсите именно този комплект. 

В Кауфланд има доста добри бюджетни попадения, същото се отнася и за други вериги. Все пак, ако се спрете на техника, препоръчително е да се спрете на нещо по-висок клас, за да сте сигурни, че няма при първото ползване да изгори. 

Книга
Книгата е страхотен подарък, но в случая имам предвид специално книга на бюти тематика. Тук най-добрите издания са на английски, за съжаление, но ако човекът, на когото ще правите подарък, говори езика, това определено е доста добър и луксозен подарък, тъй като тези книги не са евтини.

Bobbi Brown Makeup Manual
Цена: 68,90 лева
От къде да купя: онлайн тук

Това е само едно от много заглавия, които можете да намерите, но определено е впечатляващ подарък - луксозно издание с твърди корици и много илюстрации. Боби Браун е име в козметичния бранш и определено ще впечатлите с такъв подарък. 

Кутия за СПА
Тук можете да развихрите въображението си и да подарите кутия, пълна с продукти, които сте избрали на дадена тематика, може да е СПА, или пък "празнична вечеря", "ден за релакс", или нещо друго. В Pepco и Jumbo, както и в магазините за левче, има страхотни кутии, в различни размери. 
Източник: Интернет
Съдържанието на една такава кутия може да бъде например - пакет хубав чай, мед, ръкавичка за ексфолиране на кожата, бомбичка или соли за вана (ако човекът има такава), ароматна свещ, продукти за баня. Потърсете вдъхновение в интернет и със сигурност, ще измислите перфектно съдържание за една такава кутия.

Преживяване
Ако имате приятелка, която обича грима, но е още начинаеща, то може би ще се зарадва на курс по гримиране. Никога няма да сбъркате с подарък - преживяване. Единствено трябва да вземете в предвид, заетостта на човека. Ако работи от 9-18, то курс в работно време, едва ли би бил удачен вариант. Ваучер за СПА почивка също би бил страхотен подарък, особено за семейна двойка.

Коледен календар
Подарявала съм Коледен календар и си беше истинска забавление да отворим 24-те кутийки наведнъж. Да, губи се част от чара на календара, но пък подарявате не само съдържанието, но и емоцията от отварянето. Ако човекът, на който подарявате, не следи много блогъри и влогъри, то много вероятно е да не знае какво съдържа календара и да остане изненадан. От календарите, които отварях тази година, препоръчвам този на Nivea, тъй като е универсален, съдържа доста пълноразмерни продукти и е доста качествен като изработка. Ако държите на декоративната козметика, то този на Bell Cosmetics е малко по-скъп, но пък съдържа само декоративна козметика и дава възможност да се пробват много от продуктите на марката.
Източник: nivea.bg
Цена: 54.90 лева
От къде да купя: от дрогериите и магазините, където се предлага марката


Източник: store.bg

Цена: 89.99 лева
От къде да купя: онлайн тук и в дрогерии BE-FIT

Органайзер за козметика
Завършвам с една бюджетна, но много полезна идея за подарък, а именно - органайзер за козметика. Такъв можете да намерите на много места - Jumbo (разнообразието там е доста голямо), Jysk, Pepco. Доста от мебелните магазини също предлагат органайзери с по-високо качество, но съответно и по-високи цени. 
Източник: vivre.bg
Цена: 53.00 лева
От къде да купя: онлайн тук

Това бяха моите идеи за козметични подаръци или такива, свързани с любовта към козметиката. Надявам се да са ви били полезни и да са ви дали идея за подарък на човек, за когото все още не сте измислили, или не сте купили нищо.

Харесаха ли ви тези идеи за подаръци? Успявате ли да купите подаръците за Коледа предварително или като мен, бягате в последния момент, в най-голямата лудница?

Можете да ме последвате на следните места:
Facebook | Instagram | BlogovinYoutube

Коментари