#BLOGMAS 6: DIY Christmas cards ||| Направи си сам: Коледни картички

Здравейте, приятели!

Миналата година заснех две видеа с идеи за Коледни картички, тази година реших да не снимам, но да ви покажа крайният резултат и да споделя повече за това какви материали използвах и от къде. Надявам се да ви послужи за вдъхновение. Повечето идеи са мои, някои "откраднах" от Pinterest и реализирах спрямо моите възможности. Поста ще разделя на две части, тъй като тази година се получиха повече картички. В първата публикация ви показвам 4 от тях. 
Ръчната изработка отнема много време и изисква търпение, което аз често нямам. Въпреки това, намирам за много по-лично, да подариш нещо, което си направил с ръцете си. Мен лично ми липсват умения, както и подходящи материали, тъй като не се занимавам професионално с това, но сравнено с миналата година, смятам, че се справих доста по-бързо и уверено. Това и съветът ми - опитвайте се, дори да не се получи перфектно, ще натрупате опит и следващите пъти ще бъде значително по-лесно и бързо. 

Картичките, които направих миналата година, можете да видите в постовете тук и тук. И в двата, има директна връзка, към видеата с направата им.
Необходими материали:
  • Бял картон или готови картони за картички ("Слънчоглед") - тук (3.50 лева за 25 броя е най-бюджетната опция, но има и перлени картони, както и картони в нестандартни размери)
  • Цветни картони с различен десен (бяха ми останали от миналата година, отново от "Слънчоглед") - подобни тук и тук (цените варират от стотинки до 3.00 лева за лист, в зависимост от дебелината и десена на картона, но можете да съобразите с вашата идея и бюджет)
  • Самозалепващи тикса (Jumbo - 1.49 лева за комплект от 2 тикса)
  • Стикери звездички (Jumbo - 1.99 лева за комплект от 6 звездички)
  • Стикери звездички от пяна (Jumbo - 0.99 лева за комплект от 6 звездички)
  • Стикери еленчета (Jumbo - 1.99 лева за комплект от 8 стикера)
  • Самозалепващи перлички (магазин за левче - струваха около 2.00 лева)
  • Перфоратор снежинка ("Слънчоглед") - тук (догодина мисля да инвестирам в по-голям размер перфоратори, тези са от най-малките за 4.90 лева)
  • Коледни печати за картички ("Слънчоглед") - можете да разгледате тук (цените отново варират, моя комплект беше около 5.00 лева, но не го виждам наличен в сайта)
  • Лепило C200 (около 2,00 лева)
Вариант I
За тази картичка ще са ви необходими бял картон или в моя случай готова основа за картички, самозалепваща се дървена звезда, цветно тиксо и картон в избран десен.

Първата стъпка е да оразмерите и да изрежете цветния картон. Аз го поставих на по 1 см от всички страни на основата, но можете да го поставите и на 1.5 см. 

Залепих цветния картон с C200 и оставих да изсъхне под дебела книга (това е задължително, иначе картонът ще се нагъне от лепилото). Отгоре залепих лентичка от червеното цветно тиксо и дървен стикер звездичка.

Вариант II
Тук техниката е подобна, но залепих блестящия картон върху цялата предна страна на картичката, отново с C200, изчаках да изсъхне и отгоре залепих цветния картон от предишната картичка, този път на около 2 см от краищата. По средата залепих сребърно тиксо и отново дървена самозалепваща се звездичка.

Вариант III
Това е може би "най-сложната" и отнела ми най-много време картичка. Необходими са ви звездички от пяна, перфоратор с форма на снежинка, самозалепващи перлички, тиксо и печат Merry Christmas.

Техниката е проста и мисля, че можете да се ориентирате дори само от картинката. Залепвате два цвята тикво на около сантиметър от края на картичката и на много малко разстояние една от друга.

Залепвате звездичките и изрязвате от червен и сребрист картон снежинки. Залепяте ги на избрани от вас места и завършвате с перличка в основата им.

За финал, слагате печат Merry Christmas или надписвате с цветен химикал, ако имате хубав почерк. Аз нямам, затова използвам печатите.

Вариант IV
Този е любимият ми вариант, защото се получи доста сладко, а не изисква време и усилия. Необходими са ви само цветни тикса и стикер еленче.

Залепяте тиксата, редувайки цветовете. Можете да залепите и предната и задната страна на картичката, аз лично я направих само отпред. 

За финал, залепяте стикер по избор, аз се спрях на този с еленчето.
Това бяха 4 идеи за Коледни картички, които освен ефектни и красиви, не излизат никак скъпи, защото материалите за тях са сравнително евтини и могат да се използват многократно. Отново наблягам на това, че тук най-ценното е времето, което сте отделили.

Правите ли ръчно изработени картички за близките и приятелите си или предпочитате да си спестите време и да купите готова такава?

Можете да ме последвате на следните места:
Facebook | Instagram | BlogovinYoutube

Коментари

  1. Страхотно са ти се получили. Със сигурност ще ти ползвам идеите ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за коментара! Радвам се, че идеите са ви допаднали :)

      Изтриване

Публикуване на коментар