Review: The Balm Nude Dude Pallete* ||| Ревю: Палитра Nude Dude на The Balm*

Здравейте, приятели!

Като част от публикациите на Коледна тематика, искам да включа ревю на една много подходяща за подарък палитра, която хем е от високия клас, хем не е безумно скъпа.
Nude Dude е една от популярните палитри на марката, която привлича с оригиналните си опаковки и една от първите марки, вкарала картонените такива. Аз нямам голям опит с палитри от високия клас и не мога да направя сравнение, но определено останах много доволна от качеството и пигментацията на сенките от тази палитра. 
Палитрата има 12 цвята - матови и перлени сенки. Като допълнение, разполага с голямо огледало и четка, подходяща за нанасяне на сенките и оформяне на веждите. Цената варира, в зависимост от къде я закупувате. В България, можете да я намерите на следните места:


София

Магазин “Beauty Queen” - ул Д-р Георги Вълкович 10
Beauty Zone - Мол София
Douglas - Мол Парадайз
Douglas - Мол България
Фризьорски салон Арлен и /онлайн/ - София, ул. Дойран 28
BY MAKE UP STUDIO - кв. Лозенец, ул. Свети Седмочисленици 9
Sofia Makeup Studios - ул.“Николай Хайтов“ 32
The Makeup Academy by Tanya Hristova - ул. Искър 24
Тенис клуб Малееви,салон Елит Бюти - бул. Н. Вапцаров 57
Велико Търново

Iv's make-up studio - Бул. България 72

Бургас

Салон за красота N-studio - к-с Лазур,ул.Георги Баев 7а
Make up studio Петя Петрова - ул.Генерал Гурко 13,офис 2
Студио за красота Дива/ Теодора/ - к. Лазур
Beauty Zone – Мол Галерия
Сливен
Мекъп студио /MaKeUp studio - Сиси Димов - ул.Дрин 4,пл. Васил Левски /къщата на Дамян Дамянов / офис 1
Стара Загора
Професионален грим Дарина Господинова Бюти студио Хаджиев - ул Христо Ботев 133
Варна
Виктория Костова- Make-up pro Varna ,Ботевата градинка
Douglas - Гранд Мол Варна
Пазаджик
Beauty Bar Studio - ул. Кочо Честименски 32
Пловдив
Beauty Queen - ул. Христо Данов 15
Салон Диор - ул Гълъбец 4
Beauty Zone - Мол Пловдив
Кюстендил
Mistral SPA & Beauty - ул.Родопи 9
Хасково
Makeup Studio Sonya B - кв Дружба 1,ул.Г.С. Раковски 16
Свиленград
Make up studio Tanita - ул Иван Вазов 11
Банско
Makeup Arena Bansko - Ул.Иван Михайлов
Шумен
Beauty Salon Maria - ул. Цар Иван Александър N60
Смолян
Салон за красота Андро - ул. Евредика 13
Сандански
Салон Allure - ул. Христо Смирненски 13


Да преминем и към същественото, а именно заслужава ли си палитрата.

Започвам от опаковката и цялостната идея на палитрата, което е нещо, което ме привлича в марката. Цветовете са с имена, отговарящи на характеристиките на перфектния мъж, интересното е, че абсолютно всички започват с буквата F (в "женската" Nude Tude, започват с буквата S, но за съжаление, тя вече не се предлага в България). Не знам каква е и има ли идея зад това, но прави впечатление. Всички цветове, два по два, са разпределени върху фигури на мъже. Палитрата е идеално допълнение на Nude Tude, където имаме 6 женски фигури. Палитрата има леко ретро, в същото време закачливо излъчване, без да е натрапчива, напротив - изключително изчистена и стилна. Изобщо, откъм опаковки, The Balm са едни от лидерите в това отношение, за мен. 
Палитрата разполага и с четка, която не е особено използваема, но може да ви свърши работа при някое пътуване, на което не искате да вземате много четки. Все пак, задължително трябва да предвидите четка за преливане на сенките, защото с тази от палитрата, няма да се получи. Опаковката е страхотна за път, защото е картонена и се затваря плътно с магнит. Има голямо огледало, което винаги е плюс. Не е обемна и заема сравнително малко място. Част от сенките могат да се използват и като хайлайтър и контур, което ви спестява носенето на още поне 1 палитра. 

5 от общо 12 цвята са матови, останалите 7 са перлени, част от тях по-скоро със сатенен финиш, останалите с по-едър брокат. Грамажът на цялата палитра е 9.6 грама. На допир, сенките са много меки. Матовите са малко по-прашливи, докато перлените са по-мазни и доста по-наситени като пигментация. Определено харесвам повече перлените нюанси. Добре е да имате предвид, че независимо от избора на цветове и палитра, по-добре е първо да направите очния си грим, а чак след това да нанесете останалите продукти, така ще избегнете трудното почистване на сенките, паднали под очите.

Харесва ми, че повечето сенки са в топлата гама, определено предпочитам такива. Не си падам по студените цветове, както в грима, така и в облеклото. 

Пигментацията е доста добра, но не прекалено силна, затова палитрата е подходяща и за по-начинаещи. Много начинаещи в грима се хвърлят директно на много скъпи палитри, които имат перфектна и супер силна пигментация на сенките, което прави грешките доста по-видими и нанасянето доста по-предизвикателно. Сенките от тази палитра се преливат доста добре и сравнително лесно. 
Любимите ми цветове са Fearless (страхотен е за цвят по целия клепач, тъй като почти се слива с цвета на кожата и е съвсем леко забележим), Feisty, Faithful (можете да използвате и като хайлайтър)Fit и Funny. Комбинацията между тях позволява, както по-ежедневна визия, така и по-смела, ако наблегнете на Funny
Издръжливостта на сенките е доста добра, сравнено с тази на палитри от дрогерията, които притежавам. Не забелязвам да се събират в гънките. Изпробвах сенките с база и без такава, определено с база се нанасят доста по-лесно и са значително по-дълготрайни. 

Знаете, че за мен е важен и съставът на всеки един продукт. Харесва ми, че няма парабени, почти не мога да намеря палитра на пазара, която да не ги съдържа. 

Състав:
SHIMMER SHADOWS INGREDIENTS: MICA, DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BORON NITRIDE, PTFE, POLYETHYLENE, KAOLIN, ISOEICOSANE, SILICA, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM DEHYDROACETATE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR [+/- TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), CARMINE (CI 75470), MANGANESE VIOLET (CI 77742), ULTRAMARINES (CI 77007), YELLOW 5 LAKE (CI 19140)]


MATTE SHADOWS INGREDIENTS: MICA, DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BORON NITRIDE, PTFE, POLYETHYLENE, KAOLIN, ISOEICOSANE, SILICA, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM DEHYDROACETATE. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR [+/- TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), CARMINE (CI 75470), MANGANESE VIOLET (CI 77742), ULTRAMARINES (CI 77007)]


Ако трябва да обобщя с няколко думи - качествена палитра, подходяща за пътуване, заради картонената си опаковка и голямо огледало. Напълно достатъчна за цялостен грим, добра пигментация на сенките и трайност. Бях фен на марката и преди, но с тази палитра мнението ми се затвърди още повече и със сигурност няма да е последната тяхна, която смятам да притежавам.
Това бяха, накратко, впечатленията ми от палитрата. Тепърва ще я подлагам на още тестове, тъй като предстоят няколко Коледни партита, за които вече съм измислила подходящ грим, именно с нея. Допада ми и смятам, че е доста добра палитра, която за разлика от повечето марки от по-висок клас, може да бъде намерена на доста добра цена за цели 12 цвята.

Пробвали ли сте палитрата или нещо друго на марката? Ще се радвам да ми споделите любимите ви продукти на The Balm.

Можете да ме последвате на следните места:

*Палитрата ми е предоставена за тест от представител на марката. Публикацията не е спонсорирана и мнението си е лично мое.

Коментари