#blogmas #6: 10 Things To Do In The Cold Weather Outside ||| 10 неща, които да правите, когато е студено навън

Здравейте, приятели!

Искаме или не, зимата е красив, но студен сезон. И докато Коледната емоция ни държи през целия декември, то има още поне 3 месеца, през които трябва да си намираме занимания на закрито. Няколко идеи за такива, съм споделила в този пост.
Повечето идеи са свързани с добре отоплени помещения, много от тях и с уюта на дома. Но ако трябва да бъда честна, студеното време не трябва да ни спира да си правим разходки навън. Ако пък сте от хората, които обичат да карат ски, то тогава студът изобщо не ви е пречка.

1. Културни мероприятия

Обожавам да ходя на кино и театър. Същото важи и за опера и балет. Защо не и концерт на любима група. Има цял куп културни мероприятия, на които можете да присъствате. През лятото театрите са в отпуск, така че ако сте си набелязали нещо, което искате да гледате, защо да не отделите някоя студена зимна вечер именно на това занимание. И като допълнителна идея, напоследък съм се зарибила по STAND UP COMEDY, така че ето още нещо, с което можете да разнообразите ежедневието си през зимните месеци.

2. Шопинг
Източник: Canva
При наличието на толкова много молове, шопингът не е проблем, независимо от климатичните условия навън. На повечето места можете да комбинирате с кафе с приятелка или обяд/вечеря в ресторант, без дори да се налага да излизате от мола. 

3. Разчистване

За много хора е досадно, но за мен това да разчистиш и подредиш около себе си (гардероба, стаята, дома си) и да изхвърлиш ненужното, е като терапия. 

4. Пъзели/ролеви игри
Източник: Canva
Има дни, когато дори придвижването до някое топло място е трудно и неприятно. За такива дни, не е необходимо да седите вкъщи и да скучаете. Със сигурност имате поне един пъзел, който чака да бъде подреден или някоя забавна ролева игра, която можете да играете с приятелите или близките си.

5. Хубава книга

Зимата е времето, когато имате извинение да не ставате от топлото легло цял ден и да четете, четете, четете. 

6. Разкрасителни процедури
Източник: Canva
Студеното време се отразява не само на желанието ни да излизаме от вкъщи, но и на кожата и косата. Отделете време за обновяване на визията си - нова прическа. Посетете маникюрист. Направете си някоя процедура, за която си мислите от много време.

7. DIY проекти

Аз съм доста несръчна, но тази зима си поставих за цел да подготвя няколко "направи си сам" проекта за блога и покрай тях преоткрих страстта си към ръчно изработените подаръчета, картички. Първият ми от няколко такива поста можете да видите тук.

8. Вечер по женски с приятелките у дома

Навън е студено и трябва да прекарате целия ден у дома, защо не си поканите приятелки на по чаша вино и хубав филм? 

9. СПА
Източник: Canva
Не обичам да ходя на СПА през топлите месеци, не стига жегата навън, а и да се пъхам в горещи сауни. Не, мерси! Зимата обаче, това е истинско удоволствие. Любими са ми минералните басейни на открито, в които можете да се къпете, докато например върху главите ви вали сняг. 

10. Екзотична почивка

И накрая, ако наистина мразите да ви е студено, не можете да си седите вкъщи и не обичате затворени пространства, потърсете варианти за екзотична почивка на място, където в момента е лято. Ако не сте чели постовете ми за Египет, можете да го направите тук. Ето една не лоша идея.

Това бяха 10 идеи за това какво можете да правите, когато навън е прекалено студено за дълги разходки. И да, никъде не съм включила гушкане с любимия човек, но това е едно от най-хубавите неща, когато до вас има такъв, нали?

Какво обичате да правите вие, когато навън е студено? Споделете ми Вашите любими дейности през зимата.

Можете да ме последвате на следните места:

Коментари