Tips and Tricks: 5 Ways To Make Every Day Feel Like The Weekend ||| Трикове и съвети: 5 начина да се чувствате в почивка всеки ден

Здравейте, приятели!

С това хубаво време навън, някак си ми се пише и чете за позитивни неща, за красиви моменти и места. По тази причина ще изостана малко с ревютата, за да ви споделя няколко хитринки, които прилагам, за да не се чувствам зле, когато се налага да бъда на работа през пролетта и лятото.
Независимо дали сте на работа или в почивка, важно е как гледате на заниманията си и как прекарвате времето си. 

1. Не започвайте деня със социални мрежи
Източник: Интернет
Противно на това, което виждате в рутините на повечето влогърки - ставането сутрин и залепянето за телефона НЕ е добра идея. Ако още от сутринта започнете деня си със снимки на ваши приятели, които са на почивка и споделят снимки на море, коктейли и слънце, това едва ли ще ви накара да се чувствате добре и с настроение. По-добре отделете този половин или един час на някое приятно занимание, за което обикновено намирате време само през уикендите - направете си хубаво кафе и го изпийте на терасата, направете си пълноценна закуска и я изяжте без напрежение. Ако нямате толкова време сутрин, можете да направите същото и на път за работа - минете през любимото си кафе, вземете си напитка и нещо за хапване и поседете на въздух. 

2. Направете си освежаващо смути
Източник: www.sofialive.bg
Направете си освежаващ безалкохолен коктейл, смути или айс кафе в хубава чаша (или бурканче), която можете да вземете на работа. Сложете му цветна и забавна сламка и го пийте през деня. Може да ви звучи малко и незначително, но ще ви накара да се чувствате много по-добре. Защо пък да не си направите освежаващ алкохолен или безалкохолен коктейл след работа и да го изпиете на терасата в приятна компания. Ако нямате тераса и дивана в хола или друго ваше любимо място върши работа, важното е да се отпуснете и да се насладите на любимата си напитка. 

3. Не пропускайте почивки
Източник: Интернет
Доста често, завладяни от работа, не си оставяме достатъчно време и пропускаме обедните или междинните почивки. Ако работната среда ви го позволява, възползвайте се от всяка почивка, която имате, била тя и 15 минутна, за да излезете и да походите на слънце и чист въздух. Ако си носите храна от вкъщи, не я яжте в офиса, а на някоя приятно местенце извън него. 

4. Излезте с приятели след работа
Обикновено работния ден ни смачква до толкова, че нямате сили за нищо друго освен да се приберете и да се строполите на леглото. Ако обаче още от сутринта станете с нагласата, че след работа ще излезете на разходка, със сигурност тази мисъл ще ви крепи през целия ден и накрая ще сте пълни с енергия. Дългите летни дни ни позволяват да бъдем навън по-дълго, имате около 2-3 часа от светлата част на деня, след работа, които можете да оползотворите с някое приятно занимание - разходка в парка, коктейл с приятелка или вечеря на открито. Ако правите това поне 2-3 пъти в седмицата сами ще усетите как работната седмица минава по-лесно. Ако се чувствате прекалено уморени за разходка, отидете на кино. Друг начин да релаксирате и да се заредите с енергия е да спортувате след работа. 

5. Обличайте се добре
Източник: Интернет
Доказано е, че външният вид и облеклото имат влияние върху начина, по които се чувстваме. Приготвяйте дрехите си от вечерта и избирайте такива, които ви карат да се чувствате щастливи и красиви. Ако сутрин ставате изморени и навличате първото нещо, което видите в гардероба, много вероятно е през целия ден да се чувствате непривлекателни. Хубавите тоалети не са единствено за уикендите. Това естествено не означава да ходите облечени като за дискотека на работа. 

Каквото и да правите обаче, не забравяйте, че най-важна е вътрешната ви нагласа. Ако гледате на работната седмица като на мъчение, през което трябва да преминете, то със сигурност ще бъде такова. Ако обаче се събудите с мисъл колко прекрасен ще бъде днешния ден и всички неща, извън работата, които ще правите, то със сигурност ще гледате на нещата по-ведро. 

Ще се радвам да ми споделите вашите хитринки за по-щастлива работна седмица.


Можете да ме последвате на следните места:

Коментари