Cooking: Easiest Healthy Cookies Recipe ||| Най-лесната рецепта за здравословни курабийки

Здравейте, приятели!

Предполагам голяма част от Вас, също като мен, са си обещали през новата година да се хранят по-здравословно. За да мотивирам Вас, а и себе си, ще се постарая да споделям по-често много лесни, но здравословни рецепти. Първата е наистина елементарна и отнема не повече от 30 минути, с печенето.


Тези здравословни и наистина вкусни курабийки са много подходящи и за тези от Вас, които избягват животинските продукти, тъй като единствената съставка с животински произход е мед, който лесно може да бъде заменен от агаве или кленов сироп.

Ако подобно на мен обичате да си хапвате нещо сладичко на работа, особено около 16:00 часа, препоръчвам ви да отделите няколко минути от предната вечер и да си направите тези курабийки. 

Дадените пропорции са за около 10-12 курабийки, зависи как ги оформите. 
Необходими продукти:
1 банан
3-4 супени лъжици овесени ядки (с връх)
Мед (или друг подсладител по желание)
Канела (по желание)

Рецептата е наистина лесна. Хубаво е да изберете по-узрял банан. Намачквате го хубаво в купа, добавяте овесените явки, меда и подправки по желание, аз добавих канела. Разбърквате добре, докато сместа стане хомогенна. За предпочитане е да не е много "мокра". При мен бананът беше в повече и отне малко повече време за печене.

С лъжица оформяте курабийките в тава, върху намазана с мазнина хартия за печене. 

Печете около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Трябва да печете докато станат златисти. Изваждате, изчаквате няколко минути да изстинат и сте готови. 
Курабийките стават хрупкави отвън и меки отвътре. Много са приятни и са подходящи за следобеден снакс. Моите леко горчаха, защото прекалих с канелата. Трябва да внимавате с тази подправка, защото в прекалено големи количества придава горчивина. 

Можете да експериментирате и да обогатите рецептата, като добавите, парченца шоколад, ядки по избор, горски плодове. 
Това беше рецептата, надявам се да ви е била полезна и да ви е вдъхновила. Друг плюс при нея е, че нямате много съдове за миене - една купа и тавата, която сте избрали за печене.

Ако имате любима рецепта за нещо подобно - вкусно, бързо и без излишни калории, ще се радвам да обменим идеи.

Можете да ме последвате на следните места:

Коментари

  1. Много хубава рецепта! Аз никак не обичам да губя време с готвене, но това изглежда достатъчно бързо и лесно за мен. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да споделиш дали са ти харесали на вкус, ако ги направиш :) Иначе наистина са много бързички.

      Изтриване

Публикуване на коментар