Tips and Tricks: 5 Habits of Successful People ||| Съвети и трикове: 5 навика на успешните хора

Здравейте, приятели!

В последно време направих нещо като рубрика в блога, която се надявам да ви е интересна и най-вече полезна. Днес реших да ви споделя няколко навика, които смятам, че успешните хора притежават. 
Подобен тип публикации винаги са ми се стрували прекалено общи, прекалено преувеличени и в общи линии безсмислени. Формула за успех работеща на 100% и валидна за всички няма. Все пак, реших да споделя с вас топ 5 навика, които може и да не ви направят успешни, но със сигурност ще донесат положителна промяна в живота ви.

1. Четат поне по една книга на месец
Източник: Интернет
Успешните хора непрекъснато се стремят към нови знания и обогатяване на личността си. Независимо какъв стил книги обичате да четете, всяка една от тях ви обогатява без дори да го осъзнавате. Четенето на книги има много ползи от обогатяване на речниковия ви запас до превръщането ви в интересен събеседник. Гледането на телевизия не може да замести четенето на книги, така че не се лъжете, че ако изгледате един филм той ще ви обогати толкова, колкото ако прочетете книгата, по която е направен.

2. Лягат си навреме
Източник: Интернет
Погрешно е схващането, че успешните хора работят от сутрин до вечер и отделят цялото денонощие за работа. Човешкото тяло си има капацитет на работоспособност и възможност за концентрация. Претоварването ви прави по неефективни и разсеяни. Затова - намирайте време за почивка, спете добре и си лягайте на време. Дайте възможност на мозъка ви да си почине, да се разсее и да се презареди. 

3. Обграждат се с хора от който има какво да научат
Източник: Интернет
Не случайно се казва, че малките умове обсъждат хора, а големите идеи. Ако обкръжението ви ви дърпа назад или усещате как хората около вас тъпчат на едно място и не се развиват, то време е да смените обкръжението. Устроени сме така, че винаги търсим съревнование и ако имате кого да надскочите, то ще скачате високо, ако сте постигнали най-много от приятелите си, ще се чувствате комфортно в това си положение и има голяма опасност да спрете да се развивате.

4. Не говорят за недостатъците си, но имат ясна представа кои са
Източник: Интернет
Случвало ли ви се е ваш приятел да се оплаче от големия си нос и едва тогава да забележите, че носът му е наистина голям? Така е с много черти и във външния вид и на характера. Хората около вас много често не забелязват и половината от това, което намирате за лошо в себе си, но ако им го покажете, много вероятно е да започне да се набива като трън в очите им. Осъзнавайте недостатъците си и се борете да ги преборите, но никога не говорете пред други хора за тях. Често на интервю за работа се задава въпроса за силните и слабите страни в характера. Ако избройте първо слабите, много вероятно е интервюиращия да запомни само тях и да не обърне голямо внимание на положителните. Винаги започвайте с положителното и едва тогава преминете към минусите.

5. Организирани са
Източник: Интернет
Успешните хора са такива, защото умеят да разпределят времето си. Ако сте хаотични, често забравяте поети ангажименти или поемате повече отколкото можете да осъществите за един ден, то резултатът със сигурност няма да е добър. Научете се да казвате не и имайте ясна представа за това какви са възможностите ви. Планирайте и се старайте да отмятате планираните задачи, дори да има възможност да ги отложите.

Това бяха моите 5 съвета. Не забравяйте, че успехът не идва даром и трябва да се борите за него. Дори и малките промени имат значение, ако ви водят в правилната посока.

Интересно ми е Вашето мнение по темата, затова споделете ми какво според Вас отличава успешните хора от останалите?



Можете да ме последвате на следните места:

Коментари