Review: Sleek Matte Me ||| Shabby Chic

Здравейте, момичета!

От страшно много време гледам прекрасните снимки в Instagram и си мечтая за матовите червила на Sleek. Знам, че са достъпни и у нас, както и онлайн, но все отлагах, докато при едно пътуване в чужбина не си казах - или сега или никога.
Sleek е добре позната у нас марка, макар и не толкова достъпна, колкото в чужбина. Червилата от серията Matte me са един от най-популярните продукти на марката и смея да твърдя, че не е случайно. Като ценови клас Sleek се доближава до дрогерийната козметика (каквато всъщност е в чужбина). 

Много чуждестранни влогърки сравняват Matte me серията с червилата на Kylie и ги спрягат като техни бюджетни двойници. Към момента се предлагат 12 цвята, като от марката обявиха, че разширяват гамата с нови цветове – Matte Me Metalic. Металическите отблясъци са силна тенденция тази есен/зима и то не само в продуктите за устни. 

Цветът, които си избрах твърде прибързано е Shabby chic – нямаше тестери и се наложи да избирам на сляпо. Върху устните седи доста по-патладжанено, отколкото в опаковката. Спрягат го за двойник на POSIE K на Кайли Дженър. Споделям тази информация, тъй като наистина разликата в цената е значителна, по отношение на качеството не мога да коментирам, тъй като нямам опит и с двете.
Голямо впечатление ми направи опаковката, макар на пръв поглед да е съвсем обикновена. Капачката е матова, което не е много хубаво, тъй като се цапа по-лесно. Затварянето обаче ме впечатли силно – отваря се доста трудно и съответно се затваря много плътно. Апликаторът е стандартен и лично за мен удобен за нанасяне.

Количеството е 6 мл, като цената варира, в зависимост от къде си го купите, но е около 15 лева. Сравнено с доста дрогерийни марки, които предлагат червила на близки до тази цена, намирам го за добра инвестиция. 

Няма никакъв вкус или мирис, което ме изненада. Приемам го като плюс, тъй като няма добавени аромати. Като усещане върху устните не останах очарована, тъй като е определено тежко и много сухо (и то нанесено върху балсам за устни). Компенсира с издръжливост и плътен цвят, но самото носене е голямо предизвикателство, особено сравнено с абсолютния ми фаворит – ULTRA HD MATTE на REVLON. Интересното е, че въпреки сухотата, устните ми не се напукаха докато бях с него. Оставя отпечатъци върху предметите, които докосвате с устните си, но съвсем слабо.
Като покривност и издръжливост това определено е най-доброто матово червило, което съм ползвала. Постигате пълна покривност само с един слой. Засъхва за секунди и няма нужда от попиване със салфетка, което например ми се налага с матовите червила на Aura. Ако има червило, за което мога да кажа, че е като бетон върху устните, това определено е Sleek Matte me (за съжаление се и усеща все едно сте си бетонирали устните). 

Не се размазва или разтича, така че можете да го ползвате и без молив. Забелязах, че се събира във фините линии и гънчиците по устните, но не много видимо. Не се напуква, но трябва да внимавате да не нанесете прекалено дебел слой, тъй като наистина е доста покривно и тежко и е възможно ако прекалите крайният резултат да е доста неприятен.
Премахването е малко по-трудно, тъй като червилото наистина се бетонира върху устните и си е цяло предизвикателство да го свалите само с мицеларна вода, макар тази на Avene да се справи доста добре. Препоръчително е да използвате двуфазен лосион или такъв на маслена основа за най-добър резултат при премахването. Аз за съжаление нямам такъв продукт в момента и се налага да минавам с няколко тампончета мицеларна вода.

Състав:
SILICA, BENTONITE, ISODODECANE, CYCLOMETHICONE, POLYCYCLOPENTADIENE, BIS-DIGLYCERYLPOLYACYLADIPATE-2, TRIFLUOROPROPYLDIMETHYL/TRIMETHYLSILOXYSILICATE, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL. MAY CONTAIN: CI 77891, CI 42090, CI 15850, CI 77491, CI 77492, CI 19140, CI 45410
Добавете надпис
Ако се чудите дали да пробвате тези червила – горещо препоръчвам да си вземете поне един цвят, особено ако можете да направите компромис с лекия дискомфорт, за сметка на перфектните матови устни. 

Вие пробвали ли сте някое червило от серията? С какви впечатления Ви остави?

Можете да ме последвате на следните места:

Коментари

  1. Имам 3-4 червила от серията! Тотално любими и наистина страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз бих си купила още цветове при първа възможност :)

      Изтриване

Публикуване на коментар