Essence Pure Skin - ленти за премахване на черни точки

Здравейте!

Едва ли има жена, която да не се е сблъсквала с черните точки. В търсене на решение (облекчение) на този проблем, реших да изпробвам лентичките на Essence. Резултатът може да научите в следващите редове.
Ще започна с едно малко въведение на тема - "Какво са черни точки (комедони)?" и защо това чудовище измъчва всяка жена, била тя с мазна, смесена или суха кожа. Черните точки се появяват в резултат на отделянето на мастен секрет, който запушва порите. Излишният себум, заедно с токсините, създава идеална среда за развитие на бактерии, което е причината черните точки често да бъдат предпоставка за поява на пъпки. Черният цвят се дължи на окислението от въздуха. Появяват се по носа, лицето, брадичката и челото. Важно е да отбележим, че "лек" за черни точки в дългосрочен етап няма. Трябва да полагате ежедневни грижи, за да предпазите порите си от запушване (доколкото изобщо е възможно). Много добро влияние имат меда и розовата вода.

За съществуването на лентички за почистване на черни точки знам отдавна, но някак си все не се решавах да си взема. Струваше ми се прекалено лесно, а и съм скептична към състава на повечето. Въпреки това, реших да направя проба. Доколкото четох, най-хвалени след БГ блогърките са тези на Victoria Beauty и Beauty Formulas, но имам предразсъдъци към точно тези 2 марки, затова реших да се спра на третите по популярност, а именно тези на Essence.
Лентичките на Essence се продават в две разновидности - за нос и за лице (брадичка и чело). Цената и на двата вида е 3,59 лева за 3 броя лентички. Доста трудно намерих тези за нос, тъй като на повечето места има заредени само тези за лице. След дълго издирване попаднах на тях в дрогерии dm.

Лентичките са в картонена опаковка. Всяка лентичка е опакована отделно в самостоятелно пликче. Това определено ми допадна, тъй като го намирам за доста практично и най-вече - хигиенично.
На самата опаковка е описано много подробно как се използват лентичките. За мен лично описанието беше много полезно. Бих допълнила само няколко подробности: 
  • Използвайте лентичките върху почистена кожа
  • Най-добър ефект би имало използването им след баня, тъй като тогава порите ви са разширени (ако имате желание и време може предварително да си направите парна баня на лицето); 
  • Много добър е ефектът при комбинираното използване на скраб и лентички (не го препоръчвам за чувствителна кожа); 
  • След употреба измийте лицето си (или третираната зона) с ледено студена вода (може да използвате и кубче лед), за да затворите порите; 
  • Аз използвах и розова вода, която да успокои кожата и допълнително да затвори порите;

След тези препоръки нека да минем и към действието на лентичките. 

Първа лентичка:

Залепих лентичките след баня (лъскавата страна се залепя на кожата), като преди това бях измила лицето си с пяната за почистване на грим на Alverde. Изчаках 15 минути, както е обозначено на опаковката. След залепяне имат доста странен, леко неприятен аромат, който усещах през цялото време. За 15 минути лентичката се втвърди върху носа ми. Не посмях да я отлепя така, затова я намокрих. Отлепи се изключително лесно, без да създава дискомфорт. Върху кожата ми остана малко количество от продукта, което отстраних с вода. Намокрих лицето си със студена вода и после с тампонче напоено с розова вода. Не съм използвала никакви кремове.
Върху самата лентичка се виждаха доста гадости. Някой пори бяха очевидно почистени доста добре, други не чак толкова. Видимо беше обаче, че лентичките са изчистили доста мръсотии. Носът ми изглеждаше доста добре и чист. Чувствах кожата си все едно диша. За съжаление, на следващия ден, повечето черните точки се появиха отново. Въпреки това, струва ми се носът ми беше по-чист от преди. 

След 3 лентички:
Следващите 2 лентички използвах през 3 дена, както е оказано на опаковката. Осмелих се да ги отлепя сухи. Ефектът е една идея по-добър, отколкото ако ги намокрите. Изпитах лек дискомфорт след третата лентичка, подобно на чувството, което имате, ако се опитате да изстискате черните точки на ръка. Отдавам го на факта, че премахнах лентичката суха. Чувството на чистота не беше толкова ясно изразено, колкото при първото използване.
Извод: Определено видях ефект. Почистват голяма част от порите в дълбочина, което е лесно видимо върху лентичките (не и върху снимките за съжаление). Бих ги препоръчала, ако имате важно събитие, на което трябва да изглеждате перфектно, а нямате време или възможност да посетите козметик. Ефектът естествено е доста краткотраен - около 24 часа след използване. След този период, порите отново се запушват (отделянето на мастен секрет е естествен процес) и връхчето им придобива черен цвят от окислението. Като цяло, мнението ми е изключително положително и ако не беше не до там добрият състав, бих ги използвала поне веднъж месечно.

Състав:
vinyl caprolactam/vp/dimethylaminoethyl methACRYLATE COPOLYMER, AQUA (WATER), SILICA, sorbitan sesquioleate, KAolin, SALICYLIC ACID, ALLANTOIN, HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT, PARFUM (FRAGRANCE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Формулата е нова. Различава се с тази, за която съм чела публикации в други блогове. Премахнали са силиконите в състава, но са оставили оцветителите. Ново е и наличието на салицилова киселина и каолин (бяла глина). Премахнали са зеления чай в състава, което е разочароващо.

Допада ми наличието на екстракт от хамамелис. Притеснително е наличието на титаниев диоксид, който се смята за по-опасен под формата на аерозол, иначе казано - опасен е при вдишване. Въпреки, че се смята, че има ниска способност да прониква в кожата, не го намирам за подходящ в подобен тип продукти, тъй като през порите всички химични субстанции навлизат директно.
Хамамелисът, по-познат като Вирджински орех, стяга порите и има противовъзпалително действие. Основна съставка в козметични средства, предназначени за чувствителна кожа. Използва се и за успокоение на кожата след бръснене.

Подчертавам и наличието на Алантоин, защото той стимулира кожната регенерация и отстранява мъртвите клетки. Премахва дразненето и предпазва кожата от киселинни или алкални субстанции.

Каолинът е известен още и като бяла глина или бяла хума. Той изчиства от кожата токсините и излишния себум, изглажда и избистря тена.

Салициловата киселина почиства кожата от замърсители, стяга порите и по този начин възпрепятства появата пъпки. Спорно е дали присъствието и в козметиката е вредно, но въпреки това се смята, че може да предизвика кожни обриви и алергии.

Ползвали ли сте подобни лентички и виждате ли резултат? Ще се радвам да ми споделите вашите впечатления и предпочитания за марка?

Можете да ме последвате на следните места:

Facebook | Instagram | Google + | Blogovin|

Коментари

  1. Ползвала съм тези,на Victoria beauty & Pure derm.Най-доволна съм от последните.Цената е около 5-6лв за 5 или 6 лентички.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Благодаря, че сподели за Pure Derm :) Ще ми е интересно да пробвам и тях, към тези на Victoria Beauty имам предразсъдъци, за съжаление.

      Изтриване
    2. Аз също съм най-доволна от PureDerm, а съм пробвала почти всички на пазара в Бг.Да, почистват добре и после идеята е веднага след процедурата да се стегнат порите, за да не се замърсят още на следващия ден :))

      Изтриване
    3. Ще се пробват значи, решено е! :)

      Изтриване
  2. Много изчерпателно и добро ревю, с нетърпение го очаквах от както видях първия Ви пост във Фейсбук. Благодаря! Определено след това ревю вече знам кога бих могла да ги ползвам и обмислям да ги включа в битката си с черните точки. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изключително много благодаря за положителни коментар, за мен е удоволствие да чуя, че публикацията е била полезна :)

      Изтриване
  3. Имах лентичките на Ессенс и при мен не видях почти никакъв резултат. При тези на Виктория бюти имаше по -голям ефект, но пак не можеше да почисти всичко. Този неприятен аромат го имаше и при двете марки. Реших да си остана на сауна за лице и екстрактор.
    -
    aoi-box.blogspot.bg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Първо искам да те поздравя за чудесния блог, посетих го и много ми допадна :) Намесата на козметик професионалист винаги си остава най-доброто решение. Аз също бих заложила на подобни процедури винаги, когато имам възможност за това.

      Изтриване
    2. Зависи и на какъв професионалист ще попаднеш, защото мен една ми напука жестоко вените на носа и се отказах повече да стъпя при нея.

      Изтриване
  4. Адски подробна и информативна статия, браво за многото труд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за коментара! :) Много се радвам, че информацията е била полезна :)

      Изтриване

Публикуване на коментар