Planeta Organica - скраб за лице*

Здравейте!

Преди няколко месеца не знаех почти нищо за руската козметика. Това се промени, когато открих този сайт. Бях малко скептична, тъй като у нас предлаганите марки не са популярни и с изключение на 1 или 2 бранда, са много рядко срещани. Въпреки това, реших да тествам няколко продукта и не съжалявам за решението си. В два отделни поста ще ви разкажа за марките и продуктите, на които се спрях. 
Planeta organica е руска марка натурална козметика. Търсейки повече информация за бранда попаднах на техните ценности, сред които използването на природни суровини и достъпна цена. Planeta Organica се противопоставя на тестването на козметични продукти върху животни. За производството на техните козметични продукти се използват само съставки, които не са били тествани върху животни. Като цяло, спечелиха ме още от началото.

След като вече се бях убедила в качествата на бранда като такъв, реших да пробвам техни продукти. Спрях се на скраб-гомаж за лице с минерали от мъртво море. От същата серия има също почистваща маска за лице и лифтинг маска, както и няколко продукта за тяло. Този и други продукти на марката, както и голямо разнообразие руска козметика, може да намерите онлайн тук. Ако сте от град Ловеч, можете да ги намерите в Магазин Сиберика.




Първото, което ми направи впечатление беше приятният аромат на скраба. Не мога да класифицирам точно миризмата, но на мен лично ми мирише на чисто. На цвят продуктът е много бледо жълто-зеленОпаковката е под формата на тубичка, което намирам за много удобно, тъй като не обичам да бъркам с ръце в продуктите си, особено в тези за лице. Отворът за изливане е стандартен.

Ексфолирането е изключително важно за поддържане доброто състояние на кожата - то позволява олющване на мъртвите клетки и в същото време почиства порите, подпомагайки предотвратяването на черни точки. Частиците на скраба изглеждат изключително финни и нежни, но в действителност правят доста груб пилинг. Трябва да го имате предвид, ако сте с по-нежна кожа. Не трябва да натискате и втривате много, за да не разраните лицето си. Друга особеност е факта, че пилингът има комбинирано действие между химичен (заради наличието на гликолова киселина) и механичен пилинг. Повече за гликоловата киселина може да прочетете по-надолу.


След употребата му чувствам лицето си много по-чисто и освежено. Първите няколко пъти изпитах дискомфорт (сякаш лицето ми е издраскано), но това се дължеше на прекалено силния натиск при нанасяне. Когато започнах да втривам по-леко, това чувство вече го нямаше. Нанасям съвсем внимателно и оставям за няколко минути да престои като маска върху кожата.

Количеството е 75 мл на изключително достъпна цена (5,50 лева). Намирам го за доста икономичен продукт, тъй като тази малка тубичка е почти пълна, а го използвам вече повече от месец, но не по-често от 2 пъти в седмицата. Не трябва да прекалявате с пилинга, защото рискувате да олющите прекалено много кожата и по този начин да навредите на естествените й защитни механизми.


Аз лично използвам крем след употребата на пилинга. Кожата на лицето ми е изключително чувствителна и ако не нанеса крем я чувствам опъната.

Съставът е отбелязан по-долу, като в червено са съставките считани за не особено благоприятни, в жълто са тези с по-нисък коефициент, останалите са натурални или считани за безвредни. Аз проверявам състава на козметиката тук, като в полето за търсене въвеждам химичното съединение или съставка, която ме интересува.
Състав:
Aqua enriched with Daed Sea Minerals, Glycerin, Cetearyl Alcohol (увеличава пропускливостта на кожата, не се препоръчва да се използва при кожни раздразнения и рани), Olea Europaea Fruit Oil* (органично маслиново масло), Pistacia Vera Seed Oil (масло от шам-фъстък), Maris Sal (Dead Sea Salt), Cetearyl Glucoside, Panthenol, Glycolic Acid (може да причини кожни обриви, не се препоръчва за чувствителна кожа), Sodium Stearoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol (потенциален алерген), Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide


Интересното в състава му е наличието на гликолова киселина. Сигурно сте чували за химически пилинг с гликолова киселина. Употребата на гликолова киселина подпомага заличаването на белези от акне, пигментации и рани, изглажда фините бръчки. Стимулира синтеза на колаген и еластин в дермата. Важно е да се има предвид, че съдържанието и в пилинга може да направи кожата ви чувствителна към слънчевите лъчи, затова е препоръчително да използвате скраба вечер, както и при излагане на слънце да нанасяте слънцезащитен фактор (не по-малко от SPF 25). Възможно е да усетите парене в началото, което отново се дължи на наличието на киселината.
Това беше накратко моето мнение за продукта - харесвам го и смятам, че върши добра работа, стига да сте достатъчно внимателни при нанасянето му. Определено намирам руската козметика за не по-лоша като качество от тази на европейските брандове, с тази разлика, че се предлага на много по-достъпни цени.

Използвали ли сте този или друг продукт на марката? Бихте ли се доверили на руската козметика?

Можете да ме последвате на следните места:



*Продуктът ми е предоставен за тест от Natural Organic Cosmetics, което не е оказало влияние върху крайното ми мнение. Нито една част от това ревю НЕ е спонсорирана.

Коментари

  1. Първо да ти благодаря, че ми показа този сайт, има доста интересни неща, а някои са на супер прилична цена и смятам да пробвам. Ревюто ми беше супер интересно, не съм ползвала продукти на марката, но бих се доверила на руската козметика.

    aoi-box.blogspot.bg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ревюто е било полезно :) Благодаря ти за хубавия коментар и се надявам и занапред да намираш интересна информация.

      Изтриване

Публикуване на коментар