Love is in the air: 5 beauty tips for Valentine's day § 5 съвета за Свети Валентин

Здравейте, приятели!

Свети Валентин е след няколко дена. Ако планирате романтична среща за този ден, споделям няколко съвета, които със сигурност са съвсем очевидни, но можете да забравите в бързината и вълнението.
Няма да крия, че никога не съм се вълнувала особено за този празник. Не смятам, че любовта трябва да има ден в годината, когато да се празнува и показва. Все пак, погълната от всеобщото вълнение, няма как да не отразя този ден и в блога си. А и защо да пропускаме поводи за празнуване. 

1. Изберете внимателно червилото
Когато говорим за този празник, целувките са неизбежни. По тази причина, изберете червило, което не оставя отпечатъци. Моите любими матови червила не спадат в тази категория, за съжаление. 

2. Не прекалявайте с грима
Източник: Интернет
Свети Валентин е празник на любовта, Вашата половинка Ви харесва естествена и със сигурност поне веднъж ви е виждала без грим. Заложете на нежна визия и по-естествен грим. Подчертайте най-хубавата си черта. Ако това са очите - заложете на изразителна очна линия, ако са скулите контурирайте лицето. Подобно на червилото, едва ли искате да оставите следи от фон дю тен по половинката си или "лицето" ви да се отпечата върху бялата му риза. 

3. Заложете на любимия си парфюм
Ако имате парфюм, който ви характеризира, спрете се на него. Ако пък помните аромата си от първата ви среща, сложете си го. Половинката ви едва ли ще усети, но какво пък. Наскоро писах за един аромат, който намирам перфектен за случая, ревюто му можете да прочетете тук. 

4. Хидратирайте кожата си
За да бъде мека кожата ви, не забравяйте да я хидратирате добре. Естествено, това важи за всеки един ден от годината, особено през зимата. Ескфолирайте кожата от предния ден, за да е мека. Излишно е да казвам, че всички косъмчета трябва да бъдат премахнати старателно. Заложете на силно хидратиращ лосион с приятен и траен аромат. Ако имате лосион в комплект с парфюма си, добро решение е да ги комбинирате. 

5. Забравете за коковете и вързаната коса

Мъжете обичат дългите коси, затова официалните кокове и вързаната коса можете да запазите за друг повод. Нежни вълни или изправена с преса коса с обем в корените. Отново важи правилото, че малкото е повече, така че - бъдете максимално естествени. Малък трик е да напръскате четката си за коса с парфюма си, след което да се срешете - така и косата ви ще ухае на аромата, които сте избрали за вечерта. 

И както сигурно се досещате от всичко останали съвети, най-важното е да бъдете себе си. Дали сте с партньора си от дълго време или сте станали двойка преди дни, ако планирате бъдеще с този човек, няма нужда от маски, претруфени подаръци, визия, скъпи заведения. Любовта е в малките неща, затова дори и по пижама вкъщи, пожелавам ви да бъдете много обичани не само на този ден, но през всички 365 дни в годината. Весело изкарване на празника!

Споделете ми вашите съвети за приятно изкарване на Свети Валентин? Празнувате ли този празник или сте влюбени всеки ден?

Можете да ме последвате на следните места:

Коментари