Бабушка Агафия - почистваща маска за лице и масажен пилинг за тяло*

Здравейте, момичета!

Преди време ви споделих как открих руската козметика и първия си допир с нея. Още тогава ви обещах тази публикация да има и втора част - ето я и нея.

Козметиката на марката Бабушка Агафия е на основата на натурални съставки. Маслата в състава на продуктите им са студено пресовани, което не позволява високите температури да окажат влияние върху качествата и свойствата на съставките. Не съдържат SLS, силикони, синтетични ароматизатори, парабени, продукти на нефтохимия и минерални масла. Продукти на марката и подробна информация за състава на всеки можете да намерите тук. Вече споменах за този сайт в предишната публикация - можете да го разгледате - имат доста богат асортимент руска козметика, а цените са повече от достъпни.

Първото, което ми направи силно впечатление в тези продукти, беше интересната им опаковка. Явно този тип пакетиране е доста популярен в Русия, тъй като доста продукти на техни марки са в такъв тип "пликчета". Преимуществото е, че можете да изтискате по-лесно продукт и да изразходите максимално количество от него. Нещо, което пластмасовите плътни опаковки, не позволяват (освен ако не ги срежете). Недостатъкът - отворчето за изливане е прекалено широко и по-течен продукт може да се излива прекалено лесно. Аз нямах подобен проблем, тъй като и маската и пилингът са доста гъсти като консистенция.

Почистваща маска за лице
Цената на маската е 3.00 лева за 100 мл. продукт, което може да ви стигне за страшно много време. Аз използвам маската веднъж на 2 седмици, тъй като е предназначена по-скоро за мазна и комбинирана кожа. Моята кожа е суха, но с доста широки пори и голям брой черни точки.

Цветът на маската е много светло син, почти бял, което се държи на синята глина в състава и. Ароматът е съвсем лек, започва да се усеща малко по-силно при изсъхване на маската. Ако сте ползвали маски на основата на глина, сигурно ви е познат този типичен аромат.
Маската трябва да престои около 10 минути върху лицето, след което излишното количество да се отстрани с топла вода и мека кърпа. Всички маски от този тип имат един недостатък - премахването е малко по-тромаво. 

Ефектът, който забелязах след няколко ползвания ме изненада приятно - лицето ми видимо изглеждаше по-чисто. Порите изглеждаха по-чисти и не толкова разширени. Не забелязах маската да изсушава допълнително кожата на лицето ми. 

Не ми направи впечатление ползването на маската да води до избиването на допълнителни пъпки върху лицето ми. Обикновено почистващите маски изкарват нечистотиите на повърността на лицето, което води до образуването на пъпчици. Не видях маската да предизвиква подобни проблеми.
Съставът е доста изчистен откъм химични съединения и съдържа предимно натурални екстракти. Синята глина е предназначена предимно за третиране на мазна и смесена кожа. Много подходяща е за почистване на лицето, като изравнява тена и придава по-здрав вид на лицето. Има регенериращо действие - прави кожата по-силна и еластична. Синята глина помага и за изглаждането на мимическите бръчици. 

Състав:
Aqua, Kaolin (синя глина), Glycerin, Organic Centaurea Cyanus Flower Water (органична вода от метличива), Cetearyl Alcohol, Zinc Oxide, Bentonite (and) Xanthan Gum, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Organic Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract (органичен екстракт от слез), Avena Sativa (Oat) Kernel Powder (овесено брашно), Sodium Cetearyl Sulfate, Benzyl Alcohol, Parfum.


Масажен пилинг за тяло с 5 масла

Цената на пилинга е отново 3.00 лева за 100 мл. За разлика от маската, която е много икономична, това количество ще ви стигне за около 10 ползвания. Това е съвсем логично, при положение, че площта на приложение е доста по-голяма. 

Цветът на продуктът е червеникав със сравнително големи пилинг частици - наподобява захарните скрабове, но частиците са по-меки. Като консистенция е средно гъст. Нанася се лесно.
Изпробвах го по два начина - под душа и няколко минути преди това. По принцип е хубаво да ексфолирате добре почистена и влажна кожа. Не забелязах раздразнение или зачервяване след употребата му. След употреба кожата се усеща по-мека. По-силно изразен е ефектът, когато го използвате преди баня - изчакате да попие и едва тогава отмиете от кожата.

Не успях да се спогодя единствено с аромата. Идва ми една идея неестествен. Може би се дължа на някое от маслата в състава, но на мен лично не ми допада. Ако го използвате под душа, не се усеща толкова, но на суха кожа е леко натрапчив.

Съставът е доста добър. Съдържа основно масла - невен, облепиха (има регенериращо, противовъзпалително и антиоксидантно действие), сибирски кедър (предпазва кожата от стареене), амарантово масло (подпомага лечението на кожни раздразнения - изгаряния, дерматити и др.) и масло от лайка. Маслото от сибирски кедър, почти винаги можете да намерите в комбинация с масло от облепиха, заради доказаното засилване на действията им в комбинация. 


Състав:
Aqua, Lauryl Glucoside, Carbomer, Potassium Hydroxide, Calendula Officinalis Flower Oil (масло от невен), Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Powder (семки от арктическа малина), Hippophae Rhamnoides Seed Oil (масло от семките на облепиха), Pinus Sibirica Seed Oil (масло сибирски кедър) Polyethylene, Organic Amaranthus Caudatus Seed Oil (органично амарантово масло), Organic Сhamomilla Recutita Flower Oil (органично масло от лайка), Parfum, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Citric Acid.


В обобщение, и двата продукта ми допаднаха. Доста добри за цената си, не правят нещо феноменално, но са приятни за употреба и ефектът от тях се забелязва. Маската за лице ми е фаворит, измежду двата, със сигурност бих си я взела отново след време. 



Ползвали ли сте продукти на марката? Какво е мнението ви за тях?


Можете да ме последвате на следните места:


Facebook | Instagram | Google + | Blogovin|

*Продуктът ми е предоставен за тест от Natural Organic Cosmetics, което не е оказало влияние върху крайното ми мнение. Нито една част от това ревю НЕ е спонсорирана.

Коментари

  1. Здравейте,
    благодаря за хубавото ревю. От преди месец някъде открих тези продукти и ги ползвам активно. Много съм доволна първо от изчистеният им състав, а така също и от добрият резултат. Ползвам на Бабушка Агафия Маска за коса Моментална и съм възхитена от косата си! Комбинирам я с шампоана Secret of Arctica. Шампоан Сибирски кедър.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодаря за коментара! :) Много се радвам, че ревюто е било полезно.

      Изтриване

Публикуване на коментар