All Nature - комплект "грижа за тялото"

Здравейте, момичета!

Днешното ревю се забави доста. Закупих си комплекта в началото на годината, но едва сега успях да стигна до него. Въпреки това, продуктите могат да бъдат открити поотделно и се надявам мнението ми за тях да ви бъде полезно.
All Nature е марка, която се стреми към по-изчистен състав на продуктите си. В тях липсват силикони, парабени, парафини и други съставки, считани за вредни за здравето. Марката е българска, което е още една причина да им симпатизирам. За да бъда честна обаче, не бих нарекла козметиката натурална. След като подложих съставките на анализ в козметичната база данни, стигнах до извода, че са заменили едни вредни съставки с други. Смятам, че посоката на марката е правилна и бих се радвала да поработят повече върху формулите си. 
Цената на комплекта беше 15 лева. Съдържа 3 продукта - масло за тяло, душ  гел и сапун. Продуктите идват заедно в картонена кутия от 100% рециклируем материал. Спрях се на серията с мед и цвят от липа. Ароматът е просто уникален! Все още забелязвам останали комплекти в някои аптеки и супермаркети.
Сапун
Сапунчето беше включено в любимите ми продукти за месец януари и все още е сред предпочитаните от мен аромати. Опаковката е доста луксозна за сапун. Самото сапунче ухае превъзходна на липа и успява да предаде приятен аромат на цялата баня. Не изсушава кожата на ръцете. Използвала съм го няколко пъти за измиване на тялото и също не забелязах да има дехидратиращ ефект. Много харесвам сапуна и ще си го купувам и в бъдеще. Пълният състав е отбелязан по-долу и за съжаление има доста неприятни съставки. В скоби съм дала и някои пояснения.

Състав:
Sodium Palmat, Sodium Palmkarnelat (в базата данни няма информация за такава съставка), Glycerin, Aqua, Parfum, Mel extract, Tilia cordata extract, Diazolidinyl urea (консервант, водещ до образуването на формалдехид в организма), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, CI. 11680, C.I. 12490, Hexyl Cinnamal (потенциален алерген), Butylphenyl Methylpropional (забранен за използване в няколко държави, има висока степен на пенетрация в организма), Disodium Distyrylbiphenyl Disulphonate, Tetrasodium EDTA, Sodium Etidronate. 

Душ гел
Душ гелът има същия приятен аромат, като сапуна. Точно този аромат беше причината да се спра на този комплект. Като консистенция е рядък и се пени доста добре с малко количество. Ароматът не се запазва за дълго върху кожата, но самото къпане с него е доста приятно. Отворът за изливане е с дозатор, което не позволява да излеете прекалено голямо количество. Смятам, че измива добра и не изсушава кожата. Доста икономичен е. Съставът отново не е особено приятен.
Състав:
Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfate, Cocamide MIPA, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate; PEG-7 Glyceryl Cocoate, Parfum, Polyquaternium-10, Decyl Glucoside, Glycerin, Mel Extract, Tilia Cordata Extract, Diazolidinyl Urea, Olea Europaea (Olive) Oil, Allantoin, Sodium PCA Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone (потенциален невротоксин, свързва се също така с развитието на алергични реакции), Octyldodecanol, Sodium Etidronate, Tocopherol, Citric Acid, Octyl Methoxycinnamate (имитира човешките хормони, подобно на парабените - открити са в изолати от кърма), BHT, Salicylic Acid, CI 15985, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional.

Масло за тяло
Маслото за тяло беше основната причина да си закупя комплекта. Единичната му цена е около 12 лева и съответно офертата ми се видя доста добра. Опаковката на маслото е доста стабилна - метална. Затваря се плътно. Имаше защитно покритие, което определено ми допадна. Ако си купувам маслото самостоятелно, покритието ще ме увери, че никой не го е "тествал" преди мен. Като консистенция също е много приятно - седи гъсто в опаковката, но при нанасяне омеква и се нанася лесно и приятно. Бих описала консистенцията като гъст лосион за тяло. 
Нещо, което не ми допадна е ароматът - не мирише като останалите продукти от серията. Има по-скоро аромат на крем Здраве. Върху кожата попива сравнително бързо, но оставя лек филм, което не ми допада. Не усещам кожата си по-мека или хидратирана. Предполагам, че заради топлото време навън - върху кожата остава едно лепкаво усещане, което не дава възможност да прецените дали състоянието на кожата се подобрява. Може би през зимата бих оценила този продукт много повече. За лятото ми идва тежък. И отново - съставът определено е далеч от натурален.

Състав:
Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), C12-15 Alkyl Benzoate, Myristyl Myristate, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Sativa Kernel (Sweet Almond) Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Parfum, Mel Extract, Tilia cordata Extract, Diazolidinyl Urea, Tocopherol, Cera Alba, Carbomer, Xanthan Gum, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, DMDM Hydantoin (освобождава формалдехид в организма), Sodium Hydroxide, Octyl Methoxycinnamate, BHT, С.I. 15985, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Limonene.

Като обобщение мога да кажа, че съм разочарована от състава на продуктите. Повечето съставки "светят в червено". Не мога да отрека, че продуктите не са лоши и ако не държите толкова на състав, вероятно ще се харесат и на вас. Аз лично бих си закупила отново сапуна и душ гела, но по отношение на маслото за тяло, определено има доста по-добри натурални варианти.
Ползвали ли сте тези или други продукти на марката? Какво е вашето мнение за тях?


Можете да ме последвате на следните места:

Коментари

  1. Привет! Ето и малко помощ за съставката, за която не сте намерили информация - Sodium Palmkarnelat - това е натриева сол на палмово масло извлечено от палмови костилки или по-просто казано това е осапунено масло от палмови костилки. Подобно е на Sodium Palmitat, което пък е осапунено с натриева основа палмово масло. По принцип и двете са безопасни за хората, но пък съществуват етическите проблеми с добиването и използването на тези масла.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за разяснението! Много полезна информация :)

      Изтриване

Публикуване на коментар