Black Friday: Where, When and How ||| Истерията "Черен петък" - къде, кога и как

Здравейте, приятели!

Обикновено седя настрана от цялата истерия и лудница покрай черния петък, но тази година реших да видя, както се казва, за какво е цялата тази олелия. Като цяло не вярвам на намаленията в България и смятам, че повечето са изкуствено създадени, като предварително са били вдигнати цените. Реших да ви споделя от къде смятам да пазарувам аз, намаленията, за които знам и какво си заслужава. Споделям и няколко съвета за разумно пазаруване. 
Още от началото на ноември повечето магазини започнаха да заливат социалните мрежи и медиите с реклами на намаленията си. Преобладаващо се говори за "намаление ДО -50%", което в превод значи: 1-2 неща намалени до -50% и всичко останало между 10%-20%. Моят съвет е да не се доверявате на етикетите и ако си купувате нещо да сте напълно наясно с реалната му цена, за да не могат да ви излъжат. 

Black Friday в The Mall

The Mall обявиха намаление до -70%, музикална програма след 19:30, безплатни коктейли и работно време до полунощ. Това гарантирано означава лудница. Паркингът също ще бъде безплатен, което трябва да ви подготви да чакате доста дълго, докато успеете да паркирате. Аз лично много се замислям дали си заслужава. Списъкът с всички магазини и намаленията им, можете да видите тук

Намаления в магазините
Моят личен съвет е да не бързате да пазарувате в петък, на местата, където намаления ще има през целия уикенд. Гарантирам ви, че ще избегнете голяма блъсканица, ако отидете в събота или неделя. 

Лили Дрогерие

Кога: 23.11.2018

отстъпка до -50% на избрани артикули

Дрогерии DM
Кога: 23.11.2018 - 24.11.2018

отстъпка от -20% на всичко

Yves Rocher

Кога23.11.2018 - 25.11.2018

Къде:
бул. Витоша 63
ул. Граф Игнатиев 37
Мол София, партер
Сердика център, ниво - 1
Парк Център София, партер
Парадайс център, партер
гр. Пловдив, Мол Марково тепе, партер

До -50% на избрани артикули

SEPHORA
Кога23.11.2018 - 25.11.2018

-25% на всички парфюми
-30% за топ 10 продукти за грижа за кожата
-30% на грим палитри

Perfumery Douglas & beautyzone 
Кога23.11.2018 - 25.11.2018

15%* отстъпка на всичко
20%* на всичко за притежателите на Beauty Card

Estee Lauder
Кога: 23.11.2018 - 25.11.2018
Къде: представителните бутици на Estee Lauder

отстъпки до -25% на всички продукти на марката
-20% отстъпка на подаръчни комплекти

Аптеки Медея
Кога23.11.2018 - 25.11.2018

До -70% на избрани артикули

Starbucks
Кога: 23.11.2018

30% отстъпка за чаши и тъмблъри
30% отстъпка за пакети кафе и кафе капсули

От намаленията във физическите магазини смятам да се възползвам от тези в ДМ и бутиците на Yves Rocher, ако се добера до тях в лудницата. Sephora и Douglas също имат доста добри намаления, но за момента имам нужда единствено от парфюм, а смятам, че онлайн мога да си намеря по-добра оферта. От Starbucks планирам да си взема Коледното им предложение Christmas Blend. 

Онлайн намаления
Повечето онлайн магазини ще имат намаления, освен петък, през целия уикенд. По отношение на онлайн намаленията, моят съвет е предварително да си набележите какво искате да си купите, да запазите линковете или да използвате опцията "любими" на повечето онлайн магазини и да влезете единствено за тези неща. Отново ви съветвам да го направите по-рано и да обърнете внимание на цените в тези сайтове и на същия продукт в други такива, за да не останете излъгани от изкуствено надути цени.


До 50% отстъпка на всички категории през целия уикенд

До 30% ОТСТЪПКА 🎀 на избрани парфюми

До 70% намаление на парфюми и 25% намаление на избрани марки

The Body Shop
Намаленията не са обявени

Намаленията започват още тази вечер. 

Намаление на избрани артикули

Намаленията започват от тази вечер след 19:30

От посочените, аз лично смятам да проверя цените на парфюмите във Венера Козметикс и Нотино, като естествено ще се спра на по-добрата оферта. От Vivre съм си харесала няколко органайзера и ще следя дали ще бъдат намалени. Задължително ще проверя дали Коледните лимитки на The Body Shop ще са намалени, тъй като съм си харесала доста неща.

Чуждестранни сайтове
Чуждестранните сайтове предлагат много по-големи отстъпки и гарантирано по-ниски цени. Тъй като рядко пазарувам от такива, не съм проверявала и не съм запозната, но ако вие имате такъв навик, със сигурност ще намерите страхотни оферти. Ще ви споделя само един сайт, от който няколко момичета се организирахме да направим обща поръчка. Благодаря на Диди от "Токче и Червило", че ми каза за това.

От -20% до -50% на селекция от продукти

Има уникални, ама наистина уникални подаръчни комплекти. Аз лично исках да си взема всичко, особено този комплект направоооо. За около 90 лева получавате 6 палитри, 3 гланца и две мини палитри. 

Това бяха сайтовете, магазините и моловете, които предизвикаха интереса ми този "Черен петък". Ще се радвам да ми споделите вие смятате ли да пазарувате и от къде.

Съветвам Ви да се не впускате в безразборно пазаруване на ненужни вещи и да прецените дали това, което купувате наистина ви трябва. 

Намирате ли този тип публикации за полезни? Във Фейсбук страницата на блога, винаги споделям интересни промоции, така че можете да ме последвате там за такава и друга интересна информация.

Можете да ме последвате на следните места:

Коментари