Lenor Moods - Нова серия аромати от Lenor* ||| Lenor Moods - New Fragrances by Lenor

Здравейте, приятели!

Няма как да не сте попаднали на реклама на новата серия омекотители на Lenor. Колекцията Lenor Moods залага на силни, чувствени аромати, които да съпътстват красивите ви моменти и да ви връщат към тях.

Новите аромати са 4 на брой и носят названията на емоции, както се разбира и от наименованието на серията (mood – настроение): 

Love (Любов– Прасковен цвят с флорални нотки на майска роза и фрезия

Happy (Щастие)- Топли нотки на кехлибар, сусамово дърво, липов цвят и цвят от невен

Chic (Лукс)– Скъпоценни акорди на орхидея с гурме нотки на ванилия и кехлибар

Fresh (Свежест)– Изчистени морски нотки, бергамот и лайм

Като част от кампанията на BUZZStore и Lenor, имах възможност да тествам един от новите аромати (Happy).

Lenor Softener Lenor Moods Ревю
Имам си любим омекотител, който също открих благодарение на една мостричка, която ми дадоха в супермаркет. Не съм пробвала омекотителите на Lenor, а като домакиня, каквато все по-често ми се налага да бъда, реших да пробвам.

Целта на омекотителя е да омекоти тъканите и да ароматизира дрехите. Бонус е, ако имат способността да предотвратяват статичното електричество, улесняват гладенето или пък съдържат антибактериална съставка.

Ако трябва да обобщя, най-важното за един омекотител е:

  • Да ароматизира дрехите и да запазва аромата си
  • Да омекотява тъканите
  • Да е икономичен и на достъпна цена
  • Да е наличен в голяма разфасовка
  • Да не предизвиква дразнене на кожата
  • Бонус екстри - антистатик, антибактериално действие

Реших да оценя продукта, на базата на това, какво търся в един омекотител и да дам точки за всяка една от позициите.


Lenor Softener Lenor Moods Ревю
Цена

Цена: 8-9 лева (в зависимост от магазина)

☆☆☆☆ (4/5)

Цената е добра. На пръв поглед е по-скъп от останалите на стелажа, но количеството продукт е по-голямо, което компенсира и ги изравнява ценово. Аз лично, бих ги дебнала на намаление, каквото често има в големите вериги. На намаление, обикновено излизат малко над 5,00 лева, което е повече от чудесна цена за броя пранета. 

Икономичност (за колко пранета стига)

Lenor Softener Lenor Moods Ревю
Брой пранета по описание: Около 50 пранета - 1,5 литра

☆☆☆ (4/5)

Използвам по 1 пълна капачка, както е обозначено на опаковката. Можете да използвате и половин капачка, но аромата не е толкова наситен. При мен стигна за по-малко от посочените пранета, но аз слагам доста пълна капачка. Огромен плюс е количеството, което е повече от стандартния литър. Старая се да огранича посещенията в големите вериги и винаги, когато има XXL седмица, зареждам най-големите възможни опаковки от прах, омекотител и други домакински препарати, които вървят доста. 

Аромат

Топли нотки на кехлибар, сусамово дърво, липов цвят и цвят от невен

☆☆☆☆☆ (5/5)

*Както с парфюмите, в комбинация с лосион за тяло със същия аромат, така и омекотиталя, би дал най-добър резултат, ако се използва с препарат за пране със същия аромат. 

Истината е, че първоначално не харесах аромата. Не ми допадат натрапчиво флорални и най-вече аромата на невен. За моя изненада, аромата, който остава върху дрехите е доста различен и много приятен. Не е силен и натрапчив, но се усеща. Наистина напомня аромата на хубав парфюм.  

Трайност на аромата

☆☆☆☆☆ (4/5)

Аромата върху дрехите се усеща през целия ден, дори ако дрехата е престояла няколко дни в гардероба. Единствената причина да дам 4 точки е, че усещам аромата по-слабо от този на друга марка омекотител, която ползвам. От въпросния обаче, слагам много по-голямо количество, когато пера. 

Омекотяване на тъканите

☆☆☆☆☆ (3/5)

*Както е изписано и на опаковката, не е подходящо да използвате омекотител при пране на вълнени тъкани и хавлиени кърпи. Причината е, че част от съставките в тези продукти, намаляват способността на тъканите да абсорбират влагата, а самите материи се усещат по-груби и губят мекотата си. 

Причината да дам само 3 точки е, че не забелязах нещо уау в тази категория, което да го отличи от останалите продукти на пазара. Върши си работата и прави дрехите меки и приятни на допир, но не мога да кажа, че е нещо, което да ме накара да купувам само него, поне що се отнася до това изискване. 

Поносимост

☆☆☆☆☆ (5/5)

*Този критерии е строго индивидуален. Като всеки продукт, при един човек може да предизвика алергична реакция, а при друг да е напълно безвреден. 

Не съм имала никакви проблеми с дрехите, включително с бельото.

Няма бонус функции, но и не обещава такива. Според мен ще е добре да вкарат нещо екстра, което може да се приеме и като препоръка, която бих отправила. 

В Instagram споделям няколко често допускани грешки, които хората правят при пране. Погледнете ги и ми споделете дали правите някоя от тези грешки. 

Малко се плаша, че мога да говоря за пране толкова дълго. Наскоро не съм писала толкова дълга публикация за козметичен продукт. Но така де...това е част от живота. Ако трябва да обобщя - останах много доволна от теста на омекотителя и ще продължа да купувам и да ползвам марката и в бъдеще. Набелязала съм си Chic и Love като аромати от новата серия, които искам да пробвам. За мен, най-големият плюс на този продукт, освен приятния и траен аромат, е количеството. 

Ползвали ли сте омекотител или прах за пране на Lenor? На каква база бихте избрали такъв продукт - реклама, препоръка от приятел, личен опит, вземате първото, което видите или изобщо не ползвате?

Можете да ме последвате на следните места:

*Продуктът ми е предоставен за тест и оценка от BuzzStore. Публикацията не е спонсорирана. 

Коментари