Love is in the air: Date ideas § Идеи за срещи

Здравейте, приятели!

Февруари е наричан месеца на любовта и в този дух реших да Ви споделя няколко идеи за това как да разнообразите живота си с половинката, или пък потенциалната такава. ❤
Не съм експерт в срещите, а и по любовните въпроси много ме няма, но пък винаги ми се е струвало, че една перфектна среща, особено първа такава, зависи до голяма степен от мястото, което сте избрали за нея. 

Ако Вашата половинка или обект на сърцето ви, обича рок музиката, едва ли е подходящо да го поканите на кръчма. Ако пък знаете, че финансовите му възможности не са високи, много неудобно би било да предложите срещата ви е да е в скъп, изискан ресторант. 

Ако говорим за първа среща, не е добра идея да го водите на мероприятие с много други хора, нито на шумни места. Интимната обстановка и възможността да си говорите, и да се опознаете, са решаващи.

Ако пък говорим за "среща" с половинката ви, с която сте от години, добра идея е да изберете място, където не сте били преди и нещо забавно, което не сте правили преди. Хората с дълга връзка знаят, че разнообразието е много важно за запазване на пламъка. 

Обикновено най-добрият вариант е да оставите мъжа да измисли място, но те по принцип не са особено инициативни, затова можете да вземете нещата в свои ръце. Предлагам ви няколко идеи, които могат да ви бъдат от полза.

Идеите, които ви давам не са много подходящи за първа среща, а по-скоро за такава с половинката ви от по-дълго време. 

Нов ресторант
Както вече споменах, ключово при дългите връзки е да откривате винаги нещо ново, което да правите заедно. Ако обичате хубавата храна и да си угаждате, пробването на нов ресторант с приятна атмосфера, е една чудесна идея за романтична вечер, в която да сте само двамата. Ако искате да бъдете още по-иновативни, нека ресторанта е не-традиционна кухня, която не сте опитвали преди. 

Разходка в планината

Източник: Canva.com
Времето през февруари не винаги е подходящо за разходки в планината, но тази година, изглежда няма да е така. Но пък и да е студено, това е само още един повод да сте по-близо един до друг и да се топлите. 

Игрална зала

Нали знаете как в повечето романтични филми героите играят заедно боулинг, билярд или пък се забавляват в някоя голяма игрална зала. 

Escape Room
Това е по-подходящо за среща по двойки, като максимума за една такава стая са 8 човека. Навремето бях писала статия със трикчета при посещението на такава, можете да я видите тук. Забавно е и определено ще разнообрази живота ви.

Кино
Източник: Canva.com
Ходенето на кино си остава класика, както за двойки от много време, така и за наново сформиращи се такива. Можете да изберете романтичен филм, страшен или пък комедия, зависи какво предпочитате. 

Stand Up Comedy

Независимо дали само двамата или в по-голяма компания, това е нещо, което може да разнообрази някоя ваша вечер. Аз лично съм ходила на няколко представления и винаги съм оставала очарована, и съм си тръгвала с усмивка. Освен това, можете да комбинирате с чаша вино или друга напитка, тъй като се провеждат в барове. 

Театър

Ходенето на театър е не само приятно културно мероприятие, но и добър повод да поканите някого на среща. Изведнъж се оказва, че имате свободен билет за театър, истина или добре изигран номер, важното е, че със сигурност ще си прекарате добре.

Рисуване и вино

Източник: Canva.com
Това сравнително ново, натрупало бързо популярност занимание, е подходящо и за двойки. Повечето мъже реагират скептично, но съм сигурна, че накрая ще са доволни от резултата. Ако пък обичат да рисуват, това е едно страхотно и различно преживяване, което можете да си подарите. 

Ледена пързалка
Бях се зарекла, че никога няма да се кача на кънки отново, след като преди години, се нараних доста сериозно. Оказа се обаче доста забавно. Имаше доста двойки, които се подкрепяха един друг на пързалката. Освен, че ще се разнообразите, ще тренирате и това да се доверявате на човека до вас, дори това да ви струва някоя и друга синина. 

Организиран тур или курс
Източник: Canva.com
Преди време съм подарявала един урок по стрелба, което беше индивидуален подарък, но пък е и страхотна идея за двойки. Защо пък да не е готварски курс или такъв за правене на коктейли? Ако във вашия град има някакъв тип организирани турове, например винен, можете да се присъедините и освен да си подарите ново изживяване, да научите нещо. В София, сърдечно препоръчвам Free Sofia Tour - цял живот живея в София и не знаех дори 1/10 от всичко, което ни разказаха по време на обиколката. Да се почувствате туристи в собствения си град е интересно изживяване, което може да ви допадне повече, отколкото предполагате. 

Това бяха моите 10 идеи за това как да разнообразите живота си с половинката, а защо не и с група приятели. Повечето преживявания са много по-забавни, когато ги споделите с компанията. И докато младите двойки предпочитат да прекарват повече време сами, то с времето, започвате все по-често да търсите компанията на приятелите, които в началото на връзката си, може и да сте пренебрегнали малко. 

Ще се радвам да ми споделите вашите идеи за интересни преживявания и места за среща, независимо дали с нов партньор или с такъв от години. 


Можете да ме последвате на следните места:

Коментари